Pretraga

Mladić autom naletio na dijete koje je prelazilo preko zebre, teško je ozlijeđeno: Policija objavila detalje

A- A+

U jutarnjim satima u četvrtak u Novom Zagrebu došlo je do nesreće u kojoj je teško ozlijeđeno dijete. Prema priopćenju PU zagrebačke, vozač automobila je naletio na dijete koje je prelazilo preko pješačkog prijelaza. Vozio je prebrzo da bi se zaustavio te prošao pored autobusa koji je stajao u desnoj traci kako bi propustio pješake.

policija, policijski automobil

Foto: Unsplash

Oko 7.45 u četvrtak u Novom Zagrebu dogodila se nesreća u kojoj je stradalo dijete. Na dijete koje je prelazilo preko pješačkog je automobilom Renault Clio naletio 25-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije. U tom se trenutku kretao  srednjom prometnom trakom za ravno, južnog kolnika Vatikanske ulice u smjeru istoka.

– Dolaskom do raskrižja s Ulicom sv. Mateja, nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da vozilo kojim upravlja može pravovremeno zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz. Tom prilikom nije se zaustavio već je prošao pored autobusa koji je bio zaustavljen u desnoj prometnoj traci zbog propuštanja pješaka te u kočenju i izbjegavanju naleta vozilom skrenuo lijevo u smjeru sjeveroistoka te naletio na dijete-pješaka koje je prelazilo navedeni kolnik krećući se obilježenim pješačkim prijelazom, priopćila je PU Zagrebačka.

Dijete je u nesreći teško ozlijeđeno, a liječnička pomoć pružena mu je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

– Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu’ iz članka 227. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona te će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku, navodi PU zagrebačka.