Pretraga

Mladići s područja Đurđevca opelješili mobilnog operatera za skoro pola milijuna kuna

A- A+

Policija sumnjiči dvojicu mladića, od 21 i 22 godina starosti da su putem računalne prijevare oštetili mobilnog operatera za skoro pola milijuna kuna. Dvojac je neovlašteno pristupao korisničkim računima pretplatnika te su kupovali bonove i kasnije ih preprodavali.

Ilustracija: Unsplash

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika od 21 i 22 godine starosti s đurđevačkog područja zbog sumnje da su počinili kazneno djelo računalne prijevare i na taj način sebi priskrbili skoro pola milijuna kuna.

– Sumnja se da su osumnjičeni od početka 2021. godine na štetu jednog mobilnog operatera s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi provodili neovlaštene autorizacije i pristupali korisničkim računima pretplatnika te kupovali bonove i preprodavali. Na opisan način oštetili su mobilnog operatera za najmanje 472.430 kuna, priopćili su iz PU koprivničko-križevačke

Protiv mladića je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku.