Pretraga

MZO dodijelio novac udrugama koje rade udžbenike za slijepe i slabovidne učenike: Ovo su dobitnici za 2023.

A- A+

Udruge koje izrađuju i prilagođavaju udžbenike i knjige za slijepe i slabovidne učenike dobile su novac od Ministarstva. Gotovo 270 tisuća eura raspoređeno je po 14 udruga, a njihovi će se projekti odviti ove godine. Najviši pojedinačni iznos dobilo je Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba, i to 23.890 eura.

učiteljica pomaže učeniku u čitanju udžbenika za slijepe

Ilustracija: Pexels

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je novac udrugama koje će prilagođavati i izrađivati udžbenike i literaturu za slijepe i slabovidne učenike. Ukupno je dodijeljeno 269.294,89 eura, a financiranje je dobilo 14 udruga za svoje projekte.

Najveći pojedinačni iznos dobilo je Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih i slabovidnih osoba za svoj projekt Strani jezici – svijet na dlanu 1. Za provođenje tog projekta dobili su 23.890,11 eura. Drugi najveći pojedinačni iznos otišao je u Hrvatski savez slijepih za projekt Brajicu znam, znanje dam 3, a oni su dobili financiranje od 23.624,66 eura.

Na trećem mjestu po visini pojedinačnog iznosa je, još jednom, Udruženje za unapređivanje obrazovanja slijepih osoba i njihov projekt Strani jezici – svijet na dlanu 2, koji je dobio 22.562,88 eura.

Izdvojeni članak
studentski centar zagreb

SCZG je dodijelio novac studentima, evo koji su projekti dobili najviši iznos

Novac koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo osiguran je u sklopu državnog proračuna za 2023. godinu, te na temelju projekcije za 2024. i 2025.

– Korisnici su dužni namjenski koristiti odobrena i doznačena financijska sredstva te Ministarstvu znanosti i obrazovanja, nakon izvršenja programa podnijeti izvješće o utrošenim financijskim sredstvima, a ugovorom će se utvrditi načini i rokovi dostavljanja financijskoga i pisanoga izvješća o provedbi projekta, stoji u odluci koju potpisuje ministar Radovan Fuchs.

Tablicu s popisom svih dobitnika i iznosa koje im je država dodijelila pogledajte ispod.

tablica s popisom udruga koje su dobile financiranje za prilagodbu sadržaja za slijepe i slabovidne učenike

Izvor: MZO