Pretraga

Na Svjetski dan poezije kavu i čaj u kafićima možete platiti pjesmicom

A- A+

Već osamnaestu godinu za redom, 21. ožujka obilježit će se Svjetski dan poezije. Pržionica kave Julius Meinl na taj dan je omogućila da se u svim kafićima u kojima se poslužuje ovaj brend, kava ili čaj plate pjesmicom.

Screenshot: YouTube; Julius Meinl

Svoju punoljetnost 21. ožujka doživjet će Svjetski dan poezije (World Poetry Day) kojeg je na taj datum 1999. godine proglasio UNESCO. Cilj je promovirati čitanje, pisanje, objavljivanje i poučavanje poezije diljem svijeta. Na proglašenju praznika rečeno je da treba ‘dati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim pjesničkim nastojanjima.’

Izdvojeni članak

Ljudi sve manje čitaju poeziju, možda zato jer ne znaju što sve ona nudi!

Na svojstven način, poticaj pjesničkim nastojanjima dat će i pržionica kave Julius Meinl. Naime, u kafićima u kojima se poslužuje kava ili čaj ovog brenda, na Svjetski dan poezije kavu ćete moći platiti stihom, odnosno pjesmicom. 

– Svi smo mi različiti. Imamo različite poslove i navike. Živimo na različitim dijelovima svijeta. Ali iako pričamo različitim jezicima, duboko u nama je snažan glas koji se nikada krivo ne razumije. To je glas osjećaja. Jer svi smo mi pjesnici u srcu. Na Međunarodni dan poezije, dođite u odabrane Julus Meinl caffe barove i napišite stihove kako biste nekome uljepšali dan! Učinimo dan boljim. Učinimo svaki dan boljim. Izrazite svoje osjećaje uz kavu ili čaj na našim razglednicama i tako platite svoj napitak, poručuju iz Julius Meinla. 

U svrhu ove kampanje snimljen je zanimljiv promo spot, koji će vas potaknuti na razmišljanje o vašoj pjesničkoj strani. Lokacije na kojima ćete kavu ili čaj moći platiti pjesmicom, pogledajte na karti koja se nalazi na ovoj stranici.