Pretraga

Na Trgu bana Jelačića održan skup za legalizaciju marihuane

A- A+

Na Trgu bana Josipa Jelačića jučer u poslijepodnevnim satima održano je mirno okupljanje kojim je tridesetak sudionika apeliralo za legalizaciju korištenja konoplje u medicinske svrhe. Skup je organiziran od strane Udruge za pravno i medicinsko savjetovanje Zeleni svijet.

U organizaciji Udruge za medicinsko i pravno savjetovanje Zeleni svijet je jučer poslijepodne na Trgu bana Josipa Jelačića održan skup za legalizaciju konoplje.

Tridesetak ljudi svih dobnih skupina je tijekom jednosatnog okupljana izvjesilo transparente s porukama poput ‘Smrt fašizmu, sloboda konoplji’ te su mirnim putem pokušali ukazati na prednosti korištenja medicinskog kanabisa.

Izdvojeni članak

Studenti iz prosvjeda zasadili marihuanu po cijelom gradu

Izravni povod ovog skupa je bio ispraćaj dvojice članova udruge na dvogodišnju zatvorsku kaznu na koju su ‘osuđeni pod utjecajem namještenih i lažnih dokaza’ piše na Facebook stranici Udruge. Prvotno je planiran mimohod od glavnog zagrebačkog trga do zatvora Remetinac no od toga se odustalo iz objektivnih razloga.

Prosvijed je podržala i organizacija Occupy Croatia, a mirno okupljanje se održalo pod budnim okom desetak policijskih službenika.