Pretraga

Zbog nadoknade štrajka izmijenjeni školski kalendari u svim županijama: Provjerite kada završavaju praznici u vašoj

Do 16. prosinca županijski upravni odjeli za obrazovanje Ministarstvu znanosti i obrazovanja morali su dostaviti svoje zahtjeva za izmjenom školskih kalendara, konkretnije za skraćivanjem praznika i eventualnim produljenjem nastavne godine radi nadoknade dana provedenih u štraju. U dijelu županija kalendar je jedinstven, a u nekima će se on zbog ovih izmjena razlikovati od škole do škole.

Foto: Denis Gaščić; srednja.hr

Ukupno je do sada 10 županija i Grad Zagreb od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražilo suglasnost za produljenje nastavne godine i odstupanje od rokova utvrđenih Odlukom vezano uz trajanje odmora učenika.

Slijedom toga, Ministarstvo je na svojim stranicama objavilo odluke o tome kako će se u kalendaru ‘pomicati’ praznici i nastavna godina u: Zagrebačkoj županiji, Krapinsko zagorskoj županiji, Karlovačkoj županiji, Varaždinskoj županiji, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji, Požeško-slavonskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Međimurskoj županiji. Svih deset odluka dostupno je u dokumentu pri dnu ovog teksta.

– Ostale suglasnosti objavljivat ćemo naknadno sukladno pristizanju potrebne dokumentacije. Ističemo da u ovim suglasnostima nisu navedene subote kada će pojedine škole raditi jer za to nije potrebna suglasnost MZO-a. Međutim, u slučaju potrebe, škole će do ostvarenja propisanog broja radnih dana raditi i subotom, o čemu će škole obavijestiti učenike. S obzirom na specifičnost situacije svake pojedine škole, upućujemo roditelje i ostalu zainteresiranu javnost da za detaljnije informacije koriste sve raspoložive komunikacijske kanale škole, stoji u napomeni Ministarstva uz ovaj dokument.

I dok su se u dijelu županija škole usuglasile pa u svima praznici traju jednako i na isti se način produljuje nastavna godina, u nekim od županija školski će kalendar izgledati različito od škole do škole.

Dopuna teksta, 19. prosinca 2019. u 10:44h

U međuvremenu je donesena odluka o izmjeni kalendara u još dvije županije, Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj te u Gradu Zagrebu. Istovremeno, izmijenjena je od prve objave i odluka o izmjeni školskog kalendara u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Dopuna teksta, 20. prosinca 2019. u 10:32h

Do trenutka dopune ovog teksta, objavljene su odluke o izmjeni kalendara za 14 županija i Grad Zagreb, dodatno od jučer za Brodsko-posavsku županiju i Šibensko-kninsku županiju. Uz to, izmijenjene su odluke za Ličko-senjsku županiju te Grad Zagreb.

Dopuna teksta, 23. prosinca 2019. u 11:07h

Do ovog ponedjeljka sve su županije osim Vukovarsko-srijemske dostavile svoje zahtjeve za izmjenom školskih kalendara te je Ministarstvo objavilo odluke o tome kako će se u kalendaru ‘pomicati’ praznici i nastavna godina u 19 županija i Gradu Zagrebu.

Dopuna teksta, 3. siječnja 2019. u 10:16h

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je danas odluku o tome kako će se u kalendaru ‘pomicati’ praznici i nastavna godina u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Posljednja je to, 21. objavljena odluka pa je sada poznato kako se zbog nadoknada mijenjaju školski kalendari u svim županijama i Gradu Zagrebu.

Kako će se redizajnirati školski kalendari pogledajte u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.