Pretraga

Zbog nadoknade štrajka izmijenjeni školski kalendari u svim županijama: Provjerite kada završavaju praznici u vašoj

A- A+

Do 16. prosinca županijski upravni odjeli za obrazovanje Ministarstvu znanosti i obrazovanja morali su dostaviti svoje zahtjeva za izmjenom školskih kalendara, konkretnije za skraćivanjem praznika i eventualnim produljenjem nastavne godine radi nadoknade dana provedenih u štraju. U dijelu županija kalendar je jedinstven, a u nekima će se on zbog ovih izmjena razlikovati od škole do škole.

Foto: Denis Gaščić; srednja.hr

Ukupno je do sada 10 županija i Grad Zagreb od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražilo suglasnost za produljenje nastavne godine i odstupanje od rokova utvrđenih Odlukom vezano uz trajanje odmora učenika.

Izdvojeni članak

Čak 992 škole namjeravaju produljiti nastavnu godinu, Ministarstvo otkrilo do kada ona najduže može trajati

Slijedom toga, Ministarstvo je na svojim stranicama objavilo odluke o tome kako će se u kalendaru ‘pomicati’ praznici i nastavna godina u: Zagrebačkoj županiji, Krapinsko zagorskoj županiji, Karlovačkoj županiji, Varaždinskoj županiji, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, Ličko-senjskoj županiji, Požeško-slavonskoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Međimurskoj županiji. Svih deset odluka dostupno je u dokumentu pri dnu ovog teksta.

– Ostale suglasnosti objavljivat ćemo naknadno sukladno pristizanju potrebne dokumentacije. Ističemo da u ovim suglasnostima nisu navedene subote kada će pojedine škole raditi jer za to nije potrebna suglasnost MZO-a. Međutim, u slučaju potrebe, škole će do ostvarenja propisanog broja radnih dana raditi i subotom, o čemu će škole obavijestiti učenike. S obzirom na specifičnost situacije svake pojedine škole, upućujemo roditelje i ostalu zainteresiranu javnost da za detaljnije informacije koriste sve raspoložive komunikacijske kanale škole, stoji u napomeni Ministarstva uz ovaj dokument.

I dok su se u dijelu županija škole usuglasile pa u svima praznici traju jednako i na isti se način produljuje nastavna godina, u nekim od županija školski će kalendar izgledati različito od škole do škole.

Dopuna teksta, 19. prosinca 2019. u 10:44h

U međuvremenu je donesena odluka o izmjeni kalendara u još dvije županije, Primorsko-goranskoj i Sisačko-moslavačkoj te u Gradu Zagrebu. Istovremeno, izmijenjena je od prve objave i odluka o izmjeni školskog kalendara u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Dopuna teksta, 20. prosinca 2019. u 10:32h

Do trenutka dopune ovog teksta, objavljene su odluke o izmjeni kalendara za 14 županija i Grad Zagreb, dodatno od jučer za Brodsko-posavsku županiju i Šibensko-kninsku županiju. Uz to, izmijenjene su odluke za Ličko-senjsku županiju te Grad Zagreb.

Dopuna teksta, 23. prosinca 2019. u 11:07h

Do ovog ponedjeljka sve su županije osim Vukovarsko-srijemske dostavile svoje zahtjeve za izmjenom školskih kalendara te je Ministarstvo objavilo odluke o tome kako će se u kalendaru ‘pomicati’ praznici i nastavna godina u 19 županija i Gradu Zagrebu.

Dopuna teksta, 3. siječnja 2019. u 10:16h

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je danas odluku o tome kako će se u kalendaru ‘pomicati’ praznici i nastavna godina u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Posljednja je to, 21. objavljena odluka pa je sada poznato kako se zbog nadoknada mijenjaju školski kalendari u svim županijama i Gradu Zagrebu.

Kako će se redizajnirati školski kalendari pogledajte u dokumentu u nastavku. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [9.14 MB]