Pretraga

Zbog epidemije gripe susjedna država otkazala početak nastave

A- A+

Kako bi spriječilo širenje gripe među mladima, Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije otkazalo je početak nastave u cijeloj zemlji. Učenici su se, naime, s drugog dijela zimskih praznika trebali vratiti u idući utorak, no zbog zaštite zdravlja u školske klupe neće do ponedjeljka 24. veljače.

foto: Ani Kolleshi za Unsplash

Gripa hara Srbijom, ocijenile su epidemiološke službe susjedne države.

Kako bi spriječili širenje zaraze, tamošnje su vlasti odlučile odgoditi početak nastave.

– U cilju prevencije širenja gripa u populaciji djece i mladih, a imajući u vidu aktualne epidemiološke podatke nadležnih organa, tijela i službi, donijeli smo odluku o produženju zimskih praznika, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije.

Šest dana dodatnih praznika

U Srbiji je, naime, trenutno drugi dio zimskih praznika koji su započeli 31. siječnja, a trebali su trajati do Dana državnosti 17. veljače.

No učenici osnovnih i srednjih škola u školske se klupe neće vratiti 18. veljače, nego šest dana kasnije, u ponedjeljak 24. veljače.

U Vojvodini već brinu o nadoknadama

Izdvojeni članak

Pitali smo Ministarstvo hoće li nastavnicima dodatno platiti nadoknade subotama; brzo su nam odgovorili

Zbog straha od gripe, odluku o neudržavanju nastave još jučer su donijeli u Vojvodini.

Tamošnji Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice zabranilo je rad škola, ali i vrtića, do 21. veljače. Odluka je danas ipak donesena na razini cijele Srbije.

Ipak, u odluci iz Vojvodine navedeno je kako se radi o odgodi nastave pa je Pokrajinsko tajništvo školama dalo rok od 8 dana nakon povratka s nastave da odrede kako će nadoknaditi propuštene dane. Ministarstvo pak nadoknadu nastave na razini države zasad nije spominjalo.