Pretraga

Zbog epidemije gripe susjedna država otkazala početak nastave

A- A+

Kako bi spriječilo širenje gripe među mladima, Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije otkazalo je početak nastave u cijeloj zemlji. Učenici su se, naime, s drugog dijela zimskih praznika trebali vratiti u idući utorak, no zbog zaštite zdravlja u školske klupe neće do ponedjeljka 24. veljače.

foto: Ani Kolleshi za Unsplash

Gripa hara Srbijom, ocijenile su epidemiološke službe susjedne države.

Kako bi spriječili širenje zaraze, tamošnje su vlasti odlučile odgoditi početak nastave.

– U cilju prevencije širenja gripa u populaciji djece i mladih, a imajući u vidu aktualne epidemiološke podatke nadležnih organa, tijela i službi, donijeli smo odluku o produženju zimskih praznika, objavilo je na svojim stranicama Ministarstvo prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Srbije.

Šest dana dodatnih praznika

U Srbiji je, naime, trenutno drugi dio zimskih praznika koji su započeli 31. siječnja, a trebali su trajati do Dana državnosti 17. veljače.

No učenici osnovnih i srednjih škola u školske se klupe neće vratiti 18. veljače, nego šest dana kasnije, u ponedjeljak 24. veljače.

U Vojvodini već brinu o nadoknadama

Izdvojeni članak

Pitali smo Ministarstvo hoće li nastavnicima dodatno platiti nadoknade subotama; brzo su nam odgovorili

Zbog straha od gripe, odluku o neudržavanju nastave još jučer su donijeli u Vojvodini.

Tamošnji Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice zabranilo je rad škola, ali i vrtića, do 21. veljače. Odluka je danas ipak donesena na razini cijele Srbije.

Ipak, u odluci iz Vojvodine navedeno je kako se radi o odgodi nastave pa je Pokrajinsko tajništvo školama dalo rok od 8 dana nakon povratka s nastave da odrede kako će nadoknaditi propuštene dane. Ministarstvo pak nadoknadu nastave na razini države zasad nije spominjalo.

Zbog epidemije gripe susjedna država otkazala početak nastave
Share via
Copy link
Powered by Social Snap