Pretraga

Najbolji poslodavci u Hrvatskoj: Veliko istraživanje otkrilo tvrtke u kojima je najbolje raditi

A- A+

Portal MojPosao proglasio je najbolje poslodavce za 2014. godinu. Istraživanje je obuhvatilo tri tisuće ispitanika i njihove odgovore na 80 pitanja, a pobjednici su proglašeni u kategorijama velikih, srednjih i malih tvrtki. Provjerite tko su ovogodišnji laureati.

Švedski gigant Ikea, inovativni Rimac Automobili te Procter & Gamble za trgovinu osvajači su nagrade ‘Najbolji Poslodavac’.

Pobjednici u kategorijama velikih, srednjih i malih poslodavaca dodjeljene su na osnovu istraživanja portala MojPosao u sklopu kojeg je ispitano gotovo tri tisuće zaposlenika. Njima je postavljeno 80 ključnih pitanja podijeljenih u sedam područja – korporativna komunikacija, radni uvijeti, organizacija rada, razvojne mogućnosti, međuljudski odnosi, lojalnost zaposlenika te zadovoljstvo radnim mjestom.

Izdvojeni članak

Najbolji poslovi za ljude u 20-ima

Mladi inovatori i švedski gigant oduševili hrvatske radnike

Uzevši u obzir sve parametre u konkurenciji velikih tvrtki najbolji rezultat je ostvarila švedska Ikea koja se na domaćem tržištu pojavila tek ove godine i odmah se okitila ovom laskavom titulom.
Tek nešto lošiji rezultat ostvario je dm – drogerie markt, a na trećem mjestu se našao GRAWE Hrvatska.

Što se tiče poslodavaca u kategoriji srednjih tvrtki prvo mjesto je zauzeo mladi Mate Rimac sa svojim Rimac Automobilima. Inovativni Livnjak o kojem posljednje vrijeme bruje domaći i inozemni mediji očigledno je uspostavio kvalitetnu radnu atmosferu i izgradio kompaniju koja budi nadu u bolje sutra te pokazao put mladim ljudima u Lijepoj našoj.
Iza Rimac Automobila smjestili su se Degordian te DHL International.

Lojalnost zaposlenika generalno najbolje ocijenjena

Među malim tvrtkama najbolje ocjenjen poslodavac je višestruko nagrađivana tvrtka Procter & Gamble. Osim njih medaljama su se okitili Nanobit te Rhea.
Neovisno o veličini tvrtke najbolje ocijenjena kategorija je lojalnost zaposlenika te radni uvjeti i međuljudski odnosi.

Valja napomenuti kako se ovo istraživaživanje po istim kriterijima provodi još od 2007. s ciljem da se utvrde tvrtke u kojima je prema mišljenju zaposlenika najbolje raditi.

Prošle godine su najboljima proglašeni dm, Rhea i iStudio.