Pretraga

U Osijeku se pokreće novi studij koji će se svidjeti svim ljubiteljima automobilizma i brzine

A- A+

Fakultet elektrotehnike, računarstva te informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku pokrenuo je novi studij u skladu s potrebama tržišta rada i očekivanjima modernog obrazovanja. AUTOCOM studijski program, na kojem će studenti na engleskom jeziku učiti o automobilskoj industriji, rezultat je suradnje fakulteta s nekoliko tvrtki, a najzvučnije ime svakako su Rimac Automobili.

Foto: Autocom Ferit

Izdvojeni članak
mate rimac

Rimac otvorio ured u Splitu i započeo suradnju s FESB-om čiji će studenti imati zavidnu praksu

Rimčeva kompanija nedavno je otvorila ured u Osijeku, a sada su s FERIT-om razvili četverosemestralni projekt u kojem će naglasak biti na inženjerskim područjima izučavanja. U pokretanju studijskog programa, između ostalog, sudjelovala je i tvrtka RT-RK, koja već dugi niz godina radi za gigante poput BMW-a.

– Program je razvijen u suradnji s partnerima ALV AST, GlobalLogic, Institut RT-RK, Rimac Automobili, Xylon i Yazaki, a cijeli studij odvijati će se na engleskom jeziku pa pozivamo i strane studente da pogledaju što nudimo. Zahvaljujemo svim našim partnerima i nadamo se da će se zainteresirani studenti pridružiti našoj zajednici, kazali su predstavnici FERIT-a, a prenose vijesti.hr.

Mate Rimac istaknuo je kako Osijek ima osobit potencijal za tehnološki razvoj.

– Rimac Automobili sudjelovali su u kreiranju samog studijskog programa i želja nam je potaknuti mlade profesionalce da studiraju ovakva inženjerska područja. Vjerujemo kako Osijek ima veliki potencijal postati tehnološki hub, rekao je 31-godišnji Rimac.

Cijena studija iznosi 7 tisuća eura godišnje, no FERIT će dio najboljih studenata subvencionirati s po dvije ili četiri tisuće eura po godini studija. Sve informacije i detalje o uvjetima te načinu upisa pronađite na službenoj stranici studija Autocom Ferit.