Pretraga

Najbolji učenici u Zagrebu dobili novčane nagrade, od ove godine iznos je veći nego ranijih

A- A+

Učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u znanju, strukovnim vještinama, glazbi i plesu protekle školske godine osvojili prva tri mjesta u utorak je dodijeljena nagrada ‘Professor Balthazar’. Novčani iznos nagrade za ovu je godinu uvećan za 70 eura. Ove godine nagradu je osvojilo 263 učenika, 213 mentora te šest zborova i dva orkestra.

Dodjela nagrade 'Professor Balthazar' u 2024.

Dodjela nagrade ‘Professor Balthazar’ u 2024. | foto: Grad Zagreb

U Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski zagrebačkim učenicama, učenicima i njihovim mentorima uručene su nagrade ‘Professor Balthazar’ za postignuća u protekloj godini. Grad Zagreb ovu nagradu dodjeljuje kao priznanje učenicima zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima u znanju, strukovnim vještinama, glazbi i plesu protekle školske godine osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Uz učenike, nagrada se uručuje i njihovim mentorima koji također imaju zasluge u uspjehu. Kako je priopćeno iz Grada Zagreba, nagradu je osvojilo 263 učenika, 213 mentora te šest zborova i dva orkestra. U odnosu na prošlu godinu, nagrada za individualne rezultate povećana je za 70 eura te sada iznosi 300 eura za osvojeno prvo, 240 za osvojeno drugo te 170 eura za osvojeno treće mjesto.

Izdvojeni članak
pisanje testa_natjecanje

Hrvatski grad povećava nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima, neke i za 100 posto

– Gotovo da nema nastavnog i umjetničkog područja u kojem zagrebačke učenice i učenici na državnim natjecanjima nisu osvojili jedno od prva tri mjesta. Ovom nagradom prepoznajemo zagrebačke škole kao mjesta izvrsnosti i težimo potaknuti djecu i mlade da razvijaju svoje potencijale, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević učenicima prilikom dodjele nagrada.

Napomenimo i kako smo od grada u utorak zatražili popis svih nagrađenih učenika i mentora, ali do objave teksta isti nismo dobili. Ukoliko pristigne, naknadno ćemo ga objaviti.

Podsjetimo kako portal srednja.hr ima posebnu rubriku Alumni. Dio je to našeg portala na kojem nudimo lako pretraživ popis svih dobitnika Oskara znanja od 2005. do danas. Oskar znanja je nagrada koja se dodjeljuju učenicima za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju te državnom natjecanju glazbe i plesa.