Pretraga

Hrvatski grad povećava nagrade najboljim učenicima i njihovim mentorima, neke i za 100 posto

A- A+

Uspjeh učenika i njihovih mentora na natjecanjima u znanju u Gradu Krku ne prolazi nezapaženo. One najbolje plasirane Krk, naime, nagrađuje novčanom nagradom. Sada je odlučeno da će iznosi tih nagrada rasti, neki od njih i za sto posto.

pisanje testa_natjecanje

Pisanje ispita | ilustracija: Pexels

Pojedini gradovi imaju praksu nagrađivanja najboljih učenika na natjecanjima u znanju, a ona se njeguje i u Gradu Krku. Svake godine učenici koji ostvare najbolje rezultate dobivaju novčanu nagradu, a ovih je dana na kolegiju gradonačelnika Darija Vasilića odlučeno da će iznosi ovih nagrada značajno rasti.

Naime, predstavljena je i prihvaćena nova Odluka o nagrađivanju učenika i mentora kojom se utvrđuju uvjeti, visina i postupak dodjele godišnjih nagrada učenicima Osnovne škole Fran Krsto Frankopan – Matične škole Krk i Područne škole Vrh, učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Krka te njihovim mentorima za rezultate postignute na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama.

Krk povećava iznos nagrade za državna i međunarodna natjecanja, nagrada i za uspjeh na županijskim

Kako je priopćeno iz Grada Krka, ovom je odlukom je otvorena mogućnost nagrađivanja učenika i mentora koji su zapažene rezultate ostvarili i na županijskim natjecanjima. Za osvojeno prvo mjesto dobit će 140 eura, za drugo 120 eura, a za osvojeno treće mjesto 100 eura.

Po novome će učenici i mentori za prvo mjesto na državnim i/ili međunarodnim natjecanjima, dobiti nagradu od 200 eura, za osvojeno drugo mjesto 180 eura, a za treće mjesto 160 eura. Inače, trenutni iznos nagrade za prvo mjesto na državnim ili županijskim natjecanjima je 132 eura, za drugo 106 eura, a za treće 79 eura, što govori u prilog njihovom osjetnom povećanju.

Izdvojeni članak

Osvježena lista najuspješnijih učenika Hrvatske: Provjerite tko su i koje škole pohađaju

I sudionicima državnih i međunarodnih novčana nagrada

I oni koji samo sudjeluju na državnom i međunarodnom natjecanju dobit će nagradu od 140 eura, što je veliko povećanje u odnosu na sadašnjih 66 eura.  Također, visina nagrade učeniku generacije predložena je u visini od 200 eura, a trenutno iznosi 132 eura. Odluka o nagrađivanju učenika i mentora bit će sastavni dio dnevnog reda nadolazeće sjednice Gradskog vijeća.

Inače, kako bismo dodatno istaknuli najuspješnije učenike na natjecanjima, a popise učinili još preglednijima, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija na portalu srednja.hr pokrenuli smo projekt Alumni. Riječ je o projektu koji je mapirao najbolje učenike i nastavnike u Hrvatskoj, a bazu podataka redovno osvježavamo novim podacima. Koristeći tražilicu na Alumni dijelu portala možete pronaći sve dobitnike Oskara znanja od 2005. godine pa nadalje.