Pretraga

Najmlađi saborski zastupnik u novom sazivu ima samo 24 godine

A- A+

Stranka Živi Zid zajedno s koalicijskim partnerima najveće je iznenađenje jučerašnjih izbora. Koalicija Jedina opcija ukupno je osvojila osam saborskih mandata, a jedan od njih otići će dvadesetčetverogodišnjem Marinu Škiboli.

foto: Marin Škibola, Facebook

Izdvojeni članak

Provjerite tko su najmlađi saborski zastupnici po izbornim jedinicama

Mladi ekonomist iz Rijeke Marin Škibola bio je nositelj liste Jedine opcije u 8. izbornoj jedinici u kojoj je ova koalicija ostvarila četvrti najbolji rezultat nakon Narodne koalicije, IDS-a i HDZ-a. Sam Škibola, kao nositelj liste, dobio je više od 2.000 preferencijalnih glasova. Sa 24 godine biti će najmlađi saborski zastupnik izabran na ovim izborima.

Kako su ga nedavno opisali novinari portala Fiuman.hr, već je pet godina aktivist Živog zida, sudionik sprječavanja deložacija i jedan od osnivača stranke. Član je  i Glavnog odbora  stranke. 

Nekada je bio polivalentni veznjak NK Grbci 2000, ali danas nogomet igra samo rekreativno. U tinejdžerskim danima bio je čest gost zapadne tribine riječke Kantride, a HNK Rijeku prati i dalje. U slobodno vrijeme radije čita stručnu literaturu i razne članke geopolitičke tematike. Njegova je strast ekonomija kojom se bavi, a najveći problem vidi u nedostatku literature koja bi čovjeku dala širu sliku o toj disciplini, napisali su iz Fiuman.hr-a.

Najmlađi saborski zastupnik i u prošlom je sazivu dolazio iz redova Živog Zida. Bio je to njihov jedini zastupnik i jedan do vođa stranke Vilibor Sinčić.