Pretraga

Nakon 11 godina i gotovo 40.000 članaka srednja.hr uvodi pretplatu za zajednicu

Srednja.hr nakon 11 godina i gotovo 40.000 članaka uvodi pretplatu. Nije to klasična pretplata koja će vam uskratiti pristup nakon što pročitate nekoliko članaka. Ne možemo niti želimo to napraviti jer nas čita i puno mlade publike koja na našem mediju saznaje relevantne i točne informacije o svojem svakodnevnom školskom i studentskom životu. Time odgajamo novu publiku što je naša obaveza i uloga kao medija. Odlučili smo se stoga za stvaranje zajednice.

Uveli smo pretplatu – sada imate mogućnost postati dio srednja.hr+ zajednice pretplatnika! | Foto: srednja.hr

Kada je srednja.hr osnovana, vizija je bila postati portal namijenjen srednjoškolcima. Vrlo brzo, ciljana se publika posve prirodno proširila na studentsku populaciju. Pokazali smo da znamo ponuditi mladima nešto informativno i relevantno. Medij koji neće biti isključivo vezan uz celebrity pop kulturu, influencere bez ikakvih relevantnih znanja i slične pojave koje su bile format osvajanja publike mladih. Na kraju krajeva, i sami smo bili mladi pa smo lagano mogli detektirati ono što nedostaje, a to je bio glas mladih.

500.000 mjesečnih čitatelja koji su dio zajednice

Sljedeći korak je bilo širenje baze publike na profesore i djelatnike u školskom i visokoobrazovnom sustavu. Taj proces se sastojao u pisanju tisuća relevantnih vijesti, reportaža, komentara i analiza koje ulaze u sitne detalje sustava. Svaki od tih detalja čini dio našeg obrazovanja i znanosti. Promjene u jednom dijelu sustava često nisu moguće bez utjecaja na druge segmente. Kada su ministri, ravnatelji i dekani provodili te promjene, mi smo o njima izvještavali, duboko i pomno, za što drugi mediji nisu imali mogućnosti. Često nas upravo kolege iz drugih medija honoriraju korektnim citiranjem na redovnoj bazi. Na tomu smo im uvijek zahvalni.

Posljednja populacija koja je postala dio naše publike nakon 11 godina su bivši učenici i studenti. To su ljudi koji su nas krenuli čitati dok su bili mladi, a nastavili jer ih zanima što je s njihovim faksevima i školama i gdje su danas. Oni su sada možda već roditelji čija su djeca krenula ili će krenuti u školu. Obrazovni sektor je po svojoj prirodi takav da utječe na cijele obitelji, od đaka do roditelja, pa ne čudi što su svi oni velik dio naše današnje publike.

Svi ti ljudi, a mjesečno ih bude oko 500.000, čine jednu veliku obrazovnu zajednicu. Od učenika u školi koji dođu u čistu učionicu nakon spremača, u zagrijanu zgradu od domara, profesora koji je pripremio nastavu za taj sat, razrednika koji se brine o napretku svojih učenika, roditelja koji čeka informacija ili notifikaciju iz ednevnika, ravnatelja koji upravljaju zajednicom, školskim odborima koji biraju te iste ravnatelje, pomoćnika u nastavi, asistenata na visokim učilištima koji pišu prve stranice svojih doktorata, docentima i izvanrednim profesorima koji čine dio akademske zajednice, sveučilišnim rektorima i senatorima koji ih biraju, ravnatelji relevantnih agencija, zaposlenici Ministarstva znanosti i obrazovanja i sami ministri, članovi HAZU-a kao i još brojni drugi. Svi su oni tu negdje, prividno nevidljivi iza ekrana, a itekako dio zajednice koju čini specijalizirani medij poput portala srednja.hr.

Izdvojeni članak

Portal srednja.hr uveo je pretplatu: Objašnjavamo što to znači za naše čitatelje

Činjenica zbog koje se isplati postati dio zajednice

Nakon gotovo 40.000 objavljenih tekstova, znanje koje se nakupilo je veliko i značajno. Kako napraviti sljedećih 40.000 tekstova još boljim? Kako sljedeće desetljeće učiniti takvim da obrazovanje bude još više pod reflektorima javnosti? Recept je isproban, mi ga znamo, a uz pomoć naše zajednice, vrijeme je i da ga poboljšamo.

Obrazovanje je na prekretnici. Uvijek je bilo i uvijek će biti. Svijet se ubrzano mijenja i neće se tako skoro prestati mijenjati. Obrazovni sustav mora pratiti te promjene, a srednja.hr je medij koji će te promjene staviti pod povećalo i pratiti u sitne detalje. U ovih 11 godina pokazali smo da to možemo, a tome svjedoči i povjerenje naše zajednice. Sada je došlo vrijeme da ta zajednica postane još aktivnija te svjesnija važnosti našeg povećala.

Uvodimo pretplatu za našu zajednicu kako bi postali još bolji, kako bi mogli imati više novinara koji će pratiti sektor koji se proteže od vrtića do akademskih visina. Pretplata koja će omogućiti čitateljima pristup važnim informacijama, dok i sami ne postanu dio te zajednice. Bit će to pretplata koja će omogućiti našoj publici da se osnaži, poveže i postane svjesna svoje brojnosti i važnosti.

Od posebno kreiranog sadržaja za našu zajednicu putem newslettera, pogodnosti za našu godišnju obrazovnu konferenciju, manje oglasa, mogućnosti postavljanja vijesti relevantnih institucija na naš medij, rast ćemo i razvijati se s vremenom. Znamo kako se naš obrazovni sektor razvijao u posljednjih 11 godina kroz naših 40.000 tekstova. Kako će izgledati nakon sljedećih četrdeset tisuća? To ne možemo posve znati. No, sigurni smo da će naš obrazovni sustav biti transparentniji i bolji s naših 40.000 tekstova nego bez njih. To je činjenica zbog koje se postaje dio zajednice.

Više detalja o pretplati koja je podijeljena u tri razreda, A, B i C saznajte ovdje. Pretplatiti se možete putem poveznice ovdje.