Pretraga

Nakon obnove, učenici zagrebačke škole stradale u požaru vraćaju se na nastavu

A- A+

Nakon požara koji je podmetnut u ranim jutarnjima satima prije dvadeset dana, dio učenika zagrebačke Osnovne škole Mate Lovraka u Dubravi morali su privremeno nastavu slušati u OŠ Ivanja Reka. Samo oni najmlađi mogli su koristiti prostorije škole, budući da je jedan dio bio znatnije oštećen uslijed požara. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić javlja da se učenici vraćaju na nastavu u svoju školu.

Foto: Facebook video screenshot; Gordana Vranić

– U ponedjeljak, 2. studenog, nepoznati je počinitelj podmetnuo požar na OŠ Mate Lovraka u Dubravi kako bi prikrio krađu računalne i druge tehničke opreme. U požaru je škola znatno oštećena, no Grad Zagreb osigurao je kontinuitet odvijanja nastave za sve učenike škole – učenici od 1. do 4. razreda nastavili su nastavu pohađati u sigurnom, požarom nezahvaćenom dijelu škole, a učenici od 5. do 8. razreda privremeno su izmješteni u OŠ Ivanja Reka, uz organizirani prijevoz do škole i natrag. Žurno smo pristupili sanaciji nastale štete i obnovi škole koja je uspješno završena te me iznimno veseli što će svi učenici OŠ Mate Lovraka od ponedjeljka ponovno biti u svojoj školi, napisao je gradonačelnik Bandić na Facebooku.

Ovim putem, istaknuo je zahvaljuje se svim učenicima, roditeljima i djelatnicima, kako OŠ Mate Lovraka, tako i njihova privremenog domaćina, OŠ Ivanja Reka, na razumijevanju, gostoprimstvu, solidarnosti i zajedništvu koju su pokazali.

Nakon obnove, učenici zagrebačke škole stradale u požaru vraćaju se na nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap