Pretraga

Sudjelujte u našoj anketi i recite nam – koju ocjenu očekujete na maturi iz Engleskog?

A- A+

Višu A razinu Engleskog jezika na maturi u petka je pisalo 18.485 kandidata, a osnovnu B razinu pisalo je njih 8.863. Sve vas koji ste u petak pristupili prvom obveznom ispitu na prvom roku ovogodišnje državne mature pitamo – koju ocjenu očekujete?

državna matura ocjena

Foto i ilustracija: srednja.hr

Iako je našem novinaru koji je 8 godina nakon što je maturirao i završio srednju školu ovogodišnja matura iz Engleskog jezika bila lagana, drugim kandidatima baš i nije. Na višoj A razini Engleskog jezika mučio ih je slušni dio i tu su imali baš najviše poteškoća. Na osnovnoj B razini Engleskog jezika maturanti su morali ‘organzirati’ party. Njima je pak ispit pisanja bio jednostavan, no prema onome što su nam rekli, slušni dio i ispit čitanja zadavali su im probleme.

Danas su izašla rješenja A i B razine za Engleski jezik pa možete provjeriti kako ste riješili prvi obvezni ispit na maturi. Mi vas usputno pitamo i koju ocjenu očekujete.

Koju ocjenu očekujete na ispitu državne mature iz Engleskog jezika?


Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr