Pretraga

Napali ga zbog jakne od 300 kuna?

A- A+

Motiv napada na sedamnaestogodišnjaka navodno je njegova 300 kuna vrijedna jakna, prenosi Jutarnji list. Da podsjetimo, mladić je napadnut u subotu u Trnju u 21:30 sati. Prevezen je u bolnicu u Dubravi gdje je morao i ostati zbog težih ozljeda. Jučer ujutro je i operiran, a zbog slomljene čeljusti morali su mu ugraditi dvije pločice i četiri vijka koji će pomoći pri zarastanju.

Cijeli incident se, izgleda, dogodio samo zbog jedne jakne. Dečku i njegovim prijateljima prišla je skupina vršnjaka i zatražila njegovu jaknu koju je on odbio dati. Svi su se dali u bijeg kako bi izbjegli daljnji incident, međutim, za razliku od svojih kolega iz školskih klupa, on se nije uspio izvući. Zadnje čega se sjeća jest da se spotaknuo, pao te da su ga počeli udarati. Kad je izgubio svijest, uzeli su mu jaknu i vestu te ga ostavili da leži u majici kratkih rukava.

Zadnje čega se moj sin sjeća je da su ga počeli udarati čime su stigli, i rukama i nogama. Od siline udaraca pao je u nesvijest i probudio se tek kad su mu upomoć priskočili konobari iz obližnjeg kafića rekao je dečkov otac.

Sina opisuje kao dragog i vrijednog dječaka koji nikom ne želi zlo. Pohađa 12. gimnaziju, a slobodno vrijeme provodi s prijateljima u šetnji. Nije problematičan i svaku večer doće kući do 23 sata. Tako bi bilo i ovaj put da okolnosti nisu drugačije postavile cijelu situaciju.

Još uvijek se ne zna dovoljno detalja o tome tko su počinitelji. Poznato je samo da su pripadnici dobne skupine od 15 do 17 godina. Ne zna se koliko ih je točno bilo niti se mogu svrstati u neku konkretnu skupinu. Koliko se mladić i njegovi prijatelji sjećaju, svi su izgledali drukčije, što će vjerojarno dodatno otežati policijsku potragu.