Pretraga

Naši poznati glazbenici podržali akciju škole koju čeka rušenje: ‘Otvorite srce, malo i novčanik’

A- A+

Čak devet škola nakon potresa koji je pogodio šire sisačko područje statičari su proglasili neuporabljivima zbog nastalih oštećenja. Među školama koje su predviđene za rušenje je Glazbena škola u Sisku te područna u Petrinji. Škola je pokrenula crowdfunding kampanju u kojoj prikupljaju sredstva za izgradnju novih zgrada, a podržali su je i neki poznati glazbenici.

Glazbena škola Frana Lhotke potpuno je uništena u potresu| foto: Facebook stranica škole

– Zdravo svima, ja sam Remi iz Elementala. Pozivam vas da se uključite u akciju ‘Zajedno za glazbenu’ kojom se prikupljaju sredstva za novu zgradu Glazbene škole u Sisku i područne u Petrinji. Obje zgrade su stradale u potresu i trebamo izgraditi stvari iznova i ispočetka. Otvorite srce, malo i novčanik, hajde da učinimo da se muzika vrati u Sisak, Petrinju, Glinu i okolna područja, poručila je u videu pjevačica Remi.

Ona je jedna od nekolicine naših glazbenika koji su podržali crowdfunding kampanju Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku. To je jedna od škola koje su najviše stradale u potresu koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije. Zgrada je predviđena za rušenje i morat će se graditi nova, isto kao i područna u Petrinji. Kampanjom planiraju prikupiti oko milijun i pol kuna, odnosno 200.000 eura. Do trenutka pisanja ovog teksta prikupljeno je oko 13 tisuća eura.

– Molim vas da mi se priključite u obnovi glazbenih škola u Sisku i Petrinji, poručio je u kratkom videu glazbenik Matija Dedić.

Osim Dedića i Remi, akciju Glazbene škole u Sisku podržalo je i Hladno pivo.

– Drage kolege, together for Music school in Petrinja, izdvojite nešto love, mi ćemo izdvojiti neke pare za gitare, stalke, miksete da se ponovno zasvira i zaboravi na sve strahote koje su se dogodile u Petrinji, Sisku i okolici. Hladno pivo vas puno pozdravlja, doći će bolja vremena i mi ćemo opet doći svirati čim nabavite instrumente i vi, poručio je frontmen benda, Mile Kekin.

Inače, Glazbenu školu u Sisku pohađa 360 učenika i 40 nastavnika. Nastavnici su u videu najave kampanje poručili kako će uložiti sva svoja znanja u kampanju, a učenici su ispred razrušene škole održali i mali koncert. Svi koji žele donirati sredstva za pomoć školi akciji se mogu priključiti OVDJE.