Pretraga

Ne lažiraju se samo diplome: Čistačica jedne škole kupila krivotvorenu svjedodžbu

A- A+

Osim lažnih diploma koje su u posljednjih godinu dana otkrivene u obrazovnom sustavu, nekoliko je i slučajeva krivotvorenih svjedodžbi. Iz Policijske uprave primorsko-goranske priopćili su kako je podignuta prijava protiv čistačice u jednoj školi, koja je kupila krivotvorenu svjedodžbu.

Foto: CDC; Unsplash

Po završetku kriminalističkog istraživanja kojeg su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, 50-godišnja hrvatska državljanka kazneno je prijavljena zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave, priopćili su iz PU primorsko-goranske.

Izdvojeni članak

Čak 12 godina s lažnom diplomom predavala matematiku: MZO otkrio još 11 lažnih isprava– Sumnjiči se da je prilikom prijave na natječaj za posao spremačice u jednoj od riječkih srednjih škola, – priložila krivotvorenu svjedodžbu o završenom srednjoškolskom obrazovanju. Također je utvrđeno kako je navedenu svjedodžbu pribavila prije petnaestak godina za iznos od više tisuća kuna, stoji u priopćenju.

Iz policije su naveli i kako je sumnjičena kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu, a krivotvorena svjedodžba joj je oduzeta.