Pretraga

S krivotvorenom diplomom profa godinama predavala Biologiju i Kemiju u trima školama

A- A+

Policija je kazneno prijavila tobožnju nastavnicu, koja je godinama predavala Biologiju i Kemiju u trima školama s lažnom diplomom Sveučilišta u Osijeku.

Foto: srednja.hr

Kako izvještava Večernji list, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 34-godišnjakinja s područja općine Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji počinila kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Dotična je krivotvorila potvrdnicu i diplomu Sveučilišta u Osijeku o završenom sveučilišnom dodiplomskom studiju za profesora biologije i kemije, iako taj studij, kojeg je upisala i pohađala, nikad nije završila.

Svoju lažnu dokumentaciju, koristila je kao pravu prilikom zaposlenja u osnovnim školama na području općina Sveti Juraj na Bregu, Nedelišće i Pribislavec, objasnili su u PU međimurskoj.

Izdvojeni članak

Otkrivena 26. lažna diploma: ‘Specijalac’ ju sam izradio na računalu i 26 godina fejkao u školi

S krivotvorenom diplomom, u jednoj je osnovnoj školi radila šest, u drugoj sedam godina, a za treću podatak za sada nije poznat.

Početkom srpnja smo vas izvijestili o izvidima koji se vrše nad osobom u Međimurskoj županiji, jer je utvrđeno da nije vlasnica diplome, koju je priložila u natječaju za posao.

Kad su se s Odjela za biologiju Sveučilišta J. J. Strossmayer očitovali prije dva mjeseca te dali potvrdu da optužena nikad diplomirala, odmah je dobila otkaz, a istragu je preuzeo DORH.

U školama nisu imali primjedbe na njezin rad, a položila je i stručni ispit, zaključuju iz Večernjeg lista na kraju.

Akcijama provjere vjerodostojnosti dokumenata unutar sustava obrazovanja, od početka godine je pronađeno 26 osoba, koje su radile u sustavu školstva, a da su do tog zaposlenja došle krivotvoreći dokumente. U 18 slučajeva radilo se o krivotvorenju diploma, a u osam o krivotvorenju svjedodžbi.