Pretraga

Otkriven lažni ‘profa’ fizike: Krivotvorio diplomu PMF-a, poznato u kojoj je školi predavao

A- A+

Nakon vijesti da je u Bjelovaru otkriven lažni profesor koji je predavao punih 17 godina, novi slučaj krivotvorenja diplome stiže iz Dubrovnika. Riječ je o krivotvorenoj ispravi splitskog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Foto: srednja.hr

Nova, 13. po redu lažna isprava o stručnoj spremi otkrivena je u Dubrovniku. Kako piše Index.hr, jedan profesor tri je godine predavao fiziku s lažnom diplomom splitskog PMF-a.

Izdvojeni članak

Pronađena još jedna lažna diploma: ‘Nastavnik’ 17 godina predavao povijest i latinski

– Možemo potvrditi da je riječ o još jednoj lažnoj diplomi koja je pronađena na području Dubrovnika. Radi se o fabriciranoj diplomi fizike s PMF-a u Splitu. Ravnatelj je kontaktirao nadležna tijela te se očekuje podizanje kaznene prijave. Ovo je za sad 13. lažna diploma od kad je ministrica Divjak sredinom siječnja naložila provjeru svih diploma u sustavu odgoja i obrazovanja, kazao je za Index savjetnik ministrice znanosti i obrazovanja, Maro Alavanja.

Prema pisanju portala Libero lažni profesor predavao je u dubrovačkoj Pomorsko-tehničkoj školi.

 – Istina je to što me pitate. Ne bih govorio o imenima, postupili smo po uputi Ministarstva i sve prijavili, napravili smo izvanredni otkaz čim smo otkrili. Šokirani smo, malo nam se skupilo svega ovih dana, imali smo sprovod u utorak maturanta koji je nastradao u prometnoj nesreći i sad ovo, grozno, situacija je nikakva, kazao je za Libero ravnatelj Antonio Lučić.
Škola sada mora pronaći novog nastavnika fizike, a inače je to deficitaran kadar. Nakon praznika, dodaje ravnatelj, pokušat će zamjenu za dosadašnjeg zaposlenika.