Pretraga

Nema koga nije pokrala: 26-godišnjakinja pljačkala ljude po Zadru, šteta 36.000 kuna

A- A+

Zadarska policija ima bizarnu priču o serijskoj pljačkašici koja je u svibnju pokrala nekoliko građana. Nakon provedene istrage, policija je sumnjiči da je s ciljem stjecanja materijalne koristi počinila više imovinskih kaznenih dijela.

policija

Foto: PU zadarska

Sumnjiči se da je na predjelu Poluotoka, 9. svibnja otuđila novčanik 84-godišnjeg vlasnika, te da je 12. svibnja otuđila novčanik 56-godišnjakinje. Potom je, koristeći otuđenu bankovnu karticu, na bankomatu neovlašteno podigla novac. To nije sve. Zadranku se sumnjiči da je u blizini Gradskog mosta 13. svibnja otuđila novčanik 54-godišnjakinje nakon čega je koristeći otuđenu bankovnu karticu pokušala podignuti novac na bankomatu u čemu nije uspjela. Isti taj dan i dan kasnije u Širokoj ulici u dva navrata, iz trgovine istog trgovačkog društva ukrala je razne kozmetičke proizvode.

Nekoliko dana nakon, 19. svibnja na bankomatu je neovlašteno podigla novac koristeći ovaj put neukradenu, ali pronađenu bankovnu karticu, koja je pak bila u vlasništvu 79-godišnjakinje. Već idući dan, 20. svibnja je iz torbice 77-godišnjeg vlasnika umjesto kartice ukrala – gotovinu.

Ukupna materijalna šteta pričinjena vlasnicima, fizičkim osobama je oko 32.000 kuna dok je trgovačko društvo sa sjedištem u Zagrebu oštetila za ukupan iznos od preko 3.900 kuna. Kako zaključuje zadarska policija, nakon provedene istrage protiv 26-godišnje Zadranke podensena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.