Pretraga

Nema odgode: Škola i u južnim županijama počinje 3. rujna

A- A+

hajdarovic.com

Svi učenici ove godine u školske klupe sjedaju isti dan, 3. rujna. Oni osnovci i srednjoškolci, u Splitsko-dalmatinskoj i drugim južnim županijama, koji su se nadali da će za njih škola početi tjedan dana kasnije, kao što je to bio slučaj prošle godine, ostat će razočarani. Iako je Ministarstvo i ove godine dopustilo pomicanje prvog školskog dana za 10. rujan, u Dalmaciji to ovoga puta nitko nije zatražio, piše Slobodna Dalmacija.

Prošloga ljeta zahtjev za odgodu početka školske godine, zbog produžene sezone i visokih temperatura, podnijele su Zadarska i Splitsko-dalmatinska županija te im je molba odobrena. Ove godine, kako piše Slobodna Dalmacija, nijedna takva molba nije pristigla u MZOS.

Iako to sigurno neće biti drago učenicima, Udruga ravnatelja osnovnih škola za ovakvu odluku ima objašnjenje, a Vlado Dragun, predsjednik splitsko-dalmatinskog ogranka se poziva na prošlogodišnje iskustvo.

– Teško je predvidjeti kakvo će vrijeme biti početkom rujna, a s obzirom da su se neki prošle godine bunili da im je odgoda skratila zimske praznike, od takvog smo zahtjeva odustali. Naravno u slučaju izvanrednih okolnosti mi i naknadno možemo tražiti odgodu, kazao je Dragun.