Pretraga

Neobične fobije slavnih i poznatih

A- A+

Možda se osjećate pomalo bezveze jer patite od straha od visine, zmija ili nekog trećeg iracionalnog straha koji vas mori. Kada pročitate od kakvih sve neobičnih fobija pate neki poznati i slavni, neće vas više mučiti to što se ne možete normalno provozati dizalom.

Gotovo svatko ima neku fobiju, odnosno strah od nečega koji ne zna baš objasniti. Najčešće su fobije od visine, zmija, zatvorenih prostora, paukova i slično, a mnogi se zbog toga osjećaju pomalo blesavo. Međutim, kada pročitate od kakvih sve iracionalnih strahova pate neki slavni i poznati ljudi, sigurno ćete se osjećati bolje što se bojite primjerice samo duboke vode. Neobične fobije slavnih naveo je Buzzfeed.

Izdvojeni članak

Od fobija pati svaki deseti čovjek

Billy Bob Thornton se boji antiktnog namještaja, a Pamela Anderson ogledala

Na primjer, glumac Billy Bob Thornton boji se antiktnog namještaja. Dobro ste pročitali, boji se starinskog namještaja, a tu fobiju objašnjava mogućnošću da je u prošlom životu umro prebijen komadom takvog namještaja. Priznaje da je to dosta luda fobija, te da ne može jesti u prisutstvu takvog namještaja, te da mu se od toga povraća. Jedna od najuspješnijih žena na svijetu, Oprah, boji se žvakaćih guma, a zbog toga zabranjuje žvakaće gume u svom studiju.

Heroina Baywatcha, iako neustrašiva na ekranu, u stvarnom se životu boji ogledala. Pamela Anderson ne može vidjeti svoj odraz u ogledalu, a ne želi se vidjeti niti na ekranu televizora. Glumac Orlando Bloom se pak boji svinja, i malih i velikih. Na setu snimanja jednog filma mala svinja je pobjegla i lutala setom, a on pobjegao glavom bez obzira. Njegova kolegica Kyra Sedgwick ne može podnijeti hranu koja govori, odnosno reklame i slično u kojima se takve stvari pojavljuju. U takvim slučajevima ona instantno napušta prostoriju.

Izdvojeni članak

Bolest 21. stoljeća – nomofobija

Anddyja Roddicka prestravljuju zečevi, Tyru Banks dupini

Dupini su oduvijek ljudima jedna od dražih životinja, ali ne i za slavnu manekenku i glumicu Tyru Banks. Nju dupini prestravljuju, a boji ih se od malih nogu. Slavni redatelj Alfred Hitchcock jako se bojao jaja, što je neobično za čovjeka koji je izgradio karijeru na strašnim stvarima. Zanimljivu fobiju ima i Nicole Kidman, koja se boji leptira. Izbjegava ih otkad zna za sebe.

Njezin glumački kolega Matthew McConaughey pak živi u strahu od vrata koja se okreću. Priznaje da se u blizini takvih vrata vrlo loše osjeća, a ni tunele baš ne može smisliti. Muškarčina Andy Roddick boji se zečeva, koji ga toliko prestravljuju da je jednom napravio scenu u hotelu gdje je poslužen Uskršnji doručak, a kao dodatak tamo se nalazio i čovjek obučen u kostim zeca. Tražio je da ga drže što je moguće udaljenim od njega.

Izdvojeni članak

Na ovih pet načina sprečavate strah da vas koči

Kvake i papir također za neke izvori fobije

Genijalna glumica Helen Mirren izbjegava odgovarati na pozive, jer ima fobiju od telefona, koji ju čine veoma nervoznom. Pjevač P. Diddy boji se nožnih prstiju, dok se njegova kolegica Adele užasno boji galebova. Ona je imala neugodnu epizodu s istima kao djevojčica, kada joj je galeb velikom brzinom sletio i iz ruke joj oteo sladoled.

Čini se da glumice dosta pate od fobija, jer i Cameron Diaz i Megan Fox imaju svoju neobičnu fobiju. Diaz se boji kvaka na vratima, dok se Megan Fox boji suhog papira. Zašto je to tako, ni same ne znaju. Ni pjevačica Kylie Minogue nije puno bolja- ona se boji vješalica, jer ne voli zvuk koji proizvode kada ih se vješa u ormar. Zbog toga njezina odjeća ne visi na vješalicama.

Izdvojeni članak

Zastrašujuće činjenice koje ne možete zanemariti

Woody Allen ima niz fobija

Planetarno popularna Nicki Minaj boji se pokretnih stepenica, dok se glumica Cristina Ricci boji kućnih biljaka. Nju prestravljuje pomisao da se u prostoriji nalaze biljke. Apsolutni pobjednik je ipak slavni Woody Allen koji se boji gotovo svega- dizala, insekata, jarkih boja, visina, sunca, djece, pasa…Također, pati i od arachibutyrophobije-straha da će mu se maslac od kikirikija zalijepiti za nepce. Vaše fobije sada se više i ne čine tako neobičnima, zar ne?