Pretraga

Nesreća prvi dan nakon praznika: Učenik pao s prvog kata zgrade osnovne škole

A- A+

Prvog dana nastave nakon praznika dogodio se incident. Učenik osnovne škole u Ludbregu je pao s prvog kata škole. Nesreća se dogodila danas oko 12 sati, a na teren su izašli policajci, kao i hitna pomoć. Kako neslužbeno doznaju mediji, učenik nema ozljede opasne po život.

Osnovna škola Ludbreg

foto: Osnovna škola Ludbreg

Učenik osnovne škole Ludbreg pao je s prvog kata škole. Prema trenutno dostupnim informacijama, poznato je jedino da se incident dogodio u ponedjeljak oko podneva, međutim kako je do nesreće došlo u ovom trenutku nije poznato, neslužbeno doznaje Varazdinski.net.hr.

Iz Policijske uprave Varaždinske potvrdili su da se okolnosti utvrđuju te da su izvidi u tijeku, no više informacija nisu mogli otkriti zbog zaštite maloljetnika. Ravnatelj Osnovne škole Ludbreg, Tihomir Horvat obratio se priopćenjem na stranici škole, objasnivši događaj, pozivajući se pritom na zaštitu prava maloljetnika.

– Danas, tijekom prijepodneva u Osnovnoj školi Ludbreg dogodio se nesretan slučaj kada je učenik skočio kroz prozor s prvog kata škole pri čemu se ozlijedio. Učeniku je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Škola je odmah obavijestila PU varaždinsku, osnivača škole Varaždinsku županiju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pozvali smo i njihov Stručni tim za psihološke krizne intervencije. Zbog zaštite identiteta maloljetne osobe, nisam u mogućnosti dati detaljnije informacije te molim medije da vode brigu o zaštiti prava maloljetnih osoba, poručio je ravnatelj škole.