Pretraga

Njoj je bilo 13, njemu 26 godina: Zatrudnjela je u pauzama školskih satova i skrivala to 7 mjeseci

A- A+

Iako se ta brojka s godinama smanjuje, svaki tjedan u Hrvatskoj zatrudni oko petero maloljetnica. Jedna od njih bila je i tada 13-godišnja učenica koja je začela u pauzama školskih satova i to s mladićem koji je duplo stariji od nje. Ovu priču za RTL je ispričala majka učenice koja za njenu trudnoću nije znala punih sedam mjeseci.

Foto: Unsplash

Njoj je tada bilo samo 13, a njemu 26 godina, započinje priču majka djevojčice za RTL koja je zatrudnjela u pauzama školskih satova i trudnoću skrivala od roditelja punih sedam mjeseci.

– Ja to nisam primijetila, jer je i mene prevarila kao mamu na način da je podmetnula uloške i mi uopće nismo razmišljali o tome da bi ona mogla biti trudna. I tako sve dok jedne večeri nije zaspala i dok nismo vidjeli trbuh, ispričala je majka za RTL.

Otac djeteta oslobođen je optužbi jer je maloljetnica lagala za svoje godine

Iako su sve prijavili policiji, pravdu nisu dočekali jer je otac djeteta oslobođen optužbi jer mu je učenica lagala o svojim godinama.

– On se predstavio da ima 17 godina, ona je njemu rekla da ima 15 godina. On je imao 26 godina, brak iza sebe, dijete iza sebe i na kraju nije želio priznati svoje dijete, kaže majka za RTL.

Od toga je prošlo četiri godine i ona sada ima 17, a njen sin četiri godine. Majka za RTL priznaje kako joj je taj dan, kad aje saznala za trudnoću svoje maloljetne kćeri, bio najteži dan u životu.

Izdvojeni članak

Nije samo trudnoća razlog: I ovih šest stvari može uzrokovati kašnjenje mjesečnice

Svakog tjedna u Hrvatskoj zatrudni oko pet maloljetnica

– To je najstrašniji osjećaj koji postoji. To je neopisivo! Moraš imati dovoljno snage dignuti glavu i ići dalje jer tu je sada još jedan život – život za koji se moramo boriti i podići na noge, poručila je majka za RTL.

Iako broj maloljetničkih trudnoća s godinama opada, u prvih šest mjeseci ove godine više od 200 maloljetnih trudnica zatražilo je stručnu pomoć, a podaci iz 2019. govore da je bilo 309 maloljetničkih trudnoća, 2020. 280, a 2021. 238.