Pretraga

Ovo je strašno: Bivši zamjenik šerifa silovao maloljetnicu pa nagodbom izbjegao zatvor

A- A+

Iz savezne države Tennessee u SAD-u dolazi potresan slučaj silovanja maloljetnice, zbog kojeg počinitelj, bivši zamjenik šerifa Brian O. Beck (47), neće u zatvor. Neće biti ni registriran kao seksualni prijestupnik, odlučeno je nagodbom koju je postigao s tužiteljima 28. veljače. Uvjetnu kaznu izdržavat će tri godine, nakon što mu je suspendirana prvotna četverogodišnja kazna zatvora.

nasilje, silovanje

Foto: Pixabay

Bivši zamjenik šerifa u Tennesseeju Brian O. Beck optužen je u lipnju 2018. godine za silovanje 14-godišnje djevojčice. Sudski dokumenti okruga Shelby, gdje se proces suđenja održavao, otkrivaju kako je porota optužila Becka za teški napad, silovanje i seksualno zlostavljanje od autoriteta. Postignutim dogovorom sa tužiteljima koji se dogodio 28. veljače ove godine, Beck je priznao krivnju za teško krivično djelo napada, prenosi NBC News.

Njegova odvjetnica Leslie Ballin iznijela je pojedinosti nagodbe. Pojasnila je kako uvjetna kazna podrazumijeva nadzorni rok od tri godine uz suspenziju prvotne zatvorske kazne od četiri godine. Dogovor za optuženog Becka znači i da se neće morati registrirati kao seksualni prijestupnik, unatoč tome što je optužnica protiv njega držala ponavljanje silovanja iste djevojčice više puta. Ovi uvjeti vrijede samo ako Beck ne prekrši uvjetnu za vrijeme njenog trajanja.

Izdvojeni članak

Studenti poludjeli zbog predavanja na kojem su im poručili da žene uvježbanim izrazom lica mogu spriječiti silovanje

Odvjetnica Ballin ističe kako se Beck u početku izjašnjavao kao nevin. Prema njoj, bivši je zamjenik šerifa pristao priznati krivnju za lakše kazneno djelo od silovanja jer svoju sudbinu nije želio prepustiti poroti.

– Odlučio je da ne želi riskirati da 12 ljudi odlučuje o slučaju, kazala je odvjetnica i ponovno podsjetila kako je optuženi Beck do samog kraja ustrajao u tvrdnji svoje nevinosti.

Zapisnici okružnog suda pokazuju da je sudac Lee Coffee nadgledao slučaj, no njegovu izjavu u vezi ovog slučaja nije bilo moguće dobiti.