Pretraga

Noćnim klubovima zabranjen rad, Božinović odgovarao na pitanje što sa školama

A- A+

Stožer civilne zaštite predstavio je paket novih epidemioloških mjera koje su na snazi od subote do (najranije) 15. prosinca. Noćnim klubovima u potpunosti se zabranjuje rad, a alkohol se više ne prodaje nakon 22 sata.

Screenshot: YouTube kanal MUP-a RH i policije

Na okupljanjima je dosad smjelo biti 50, a od sada smije biti samo 25 ljudi. Nova je to mjera Stožera civilne zaštite.
Ravnateljstvo civilne zaštite donijelo je paket novih mjera. Na snagu stupaju sutra, u subotu, a vrijedit će do 15. prosinca (ako se ne produže).

Nove mjere tiču se i noćnih klubova kojima je sada u potpunosti zabranjen bilo kakav rad. Što se kafića tiče, oni će smjeti raditi do 22 sata, ali će na ulazu morati istaknuti koliko ljudi, s obzirom na to kolika je površina objekta, smije biti unutra. Istu obavijest morat će istaknuti i trgovine.

Zabranjena je prodaja alkohola na trgovinama, kioscima i benzinskim postajama od 22 sata do 6 sati. Do sada je, podsjećamo, alkohol bilo moguće kupiti do 24 sata.

Zabranjen je i rad kasina i automat-klubova.

Novinare je zanimalo i hoće li se zatvarati škole.

– Kao što vam je poznato, kad govorimo o školskom sustavu, postoji posebno povjerenstvo pri Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kojem je i zamjenica ravnatelja HZJZ-a jedna od članica. Oni donose odluke o školama, a Stožer nije kad na nacionalnoj razini donosio takve odluke. O prijedlozima tog Povjerenstva odlučuje Vlada, rekao je Davor Božinović, ravnatelj nacionalnog stožera.

Naglasio je da se odluke donose i na županijskim razinama, a to ovisi o transmisiji virusa na tom području.