Pretraga

Objavljen natječaj za ‘braniteljske’ stipendije u akademskoj godini 2018./2019.

A- A+

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je natječaj za stipendije za akademsku godinu 2018./2019. Prijave na natječaj podnose se do 15. studenoga 2018.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

I ove godine braniteljski Fond za stipendiranje dodjeljuje stipendije u dvije kategorije – za srednjoškolce i studente. Mjesečni iznos stipendije tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike ove godine iznosi 200 kuna, a za studente iznosi 500 kuna. Natječajem Fonda dodjeljuju se i naknade za sufinanciranje školarine poslijediplomskih studija u iznosu od 6.000 kuna.

Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini 2018./2019.

Izdvojeni članak

Raspisan natječaj za dodjelu državnih stipendija u akademskoj godini 2018./2019.

Pravo na stipendiju tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja može ostvariti redoviti učenik srednje škole, s prosjekom ocjena za prethodni razred srednje škole najmanje 3,75. Učenici koji se prijavljuju na natječaj ne smiju biti ponavljači, a prihodi po članu kućanstva ne smiju prelaziti 60% proračunske osnovice predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske. Uz to, stipendiju ne mogu primati oni koji ju već ostvaruju po drugoj osnovi.

Uvjet o prihodima i uvjet da ne primaju drugu stipendiju moraju zadovoljiti i studenti. Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti koji savladavaju upisani studij bez ponavljanja godine. Prosjek ocjena isto je jedan od uvjeta sudjelovanja – brucošima koji se prijavljuju na natječaj u obzir se uzima prosjek četvrtog razreda srednje i mora iznositi najmanje 3,75. Studenti viših godina moraju imati prosjek ocjena u dosadašnjem tijeku studiranja najmanje 3,25. Na natječaj se ne mogu javiti apsolventi.

Pravo na naknadu dijela troškova studentima poslijediplomskih studija na visokim učilištima može ostvariti kandidat koji je upisan na poslijediplomski studij, a kojemu prihodi mjesečno po članu kućanstva ne prelaze 60% proračunske osnovice predviđene zakonom koji regulira izvršavanje Državnog proračuna Republike Hrvatske. Uz to, sudionik natječaja ne smije biti korisnik stipendije po drugoj osnovi.

Prijave na Natječaj podnose se zaključno do 15. studenoga 2018. godine na adresu Fonda, a detalje iz natječaja možete pročitati u dokumentu koji slijedi. Obrasce za prijavu na natječaj možete pronaći ovdje.

[scribd id=391104688 key=key-euX7sMbfB8e2BznOBLlP mode=scroll]