Pretraga

Objavljene su detaljne upute za upise u srednje u 2024. za sve skupine kandidata

A- A+

Za maturante je nastava gotova, a i ostali broje sitno do početka ljetnih praznika. No, osmaši imaju još jednu, vrlo važnu obavezu – upisati se u srednju školu. Proces je već započeo prijavom u online sustav upisa i provjerom podataka, a potkraj lipnja počinju i prijave programa. CARNET je objavio i hodograme, upise u srednje u 2024., koji detaljno opisuju korake za sve skupine kandidata.

učenica s leđa piše zadaću za stolom s pernicom

Foto: Unsplash

Učenici osmih razreda od 27. svibnja prijavljuju se u online sustav upisa u srednje škole. Trenutno samo mogu provjeravati jesu li im svi podaci ispravni, a ako nisu to trebaju prijavljivati razrednicima. Nakon što završi nastavna godina, od 28. lipnja učenici mogu i prijavljivati srednje škole. Da bi u pisali željenu, morat će slijediti određene korake, a kako ne bi smetnuli s uma obavljanje neke važne radnje, bilo bi dobro da detaljno prouče upute za upise u srednje koje je ovih dana objavio CARNET.

Riječ je o ukupno četiri dokumenta – onom za redovite kandidate, kandidate s teškoćama, kandidate koji žele upisati sportski razred ili umjetnički program te za kandidate izvan sustava obrazovanja. U tim je dokumentima na jednostavan i sažet način opisan cijeli upisni postupak – pripremne radnje, prijava programa, što kada završe prijave te kako izgleda objava ljestvica upisa. Sve hodograme možete vidjeti i preuzeti u nastavku, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Upute za upise u srednje za redovite kandidate:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Upute za upise u srednje za kandidate s teškoćama

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Upute za kandidate u odjelima za sportaše i umjetničkim programima

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Upute za upise u srednje za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako ga koristiti pogledajte u videu na našem TikToku:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika.