Pretraga

[Obrazovni karton] Provjerili smo što su završili članovi nove Vlade

Nova Vlada je sastavljena, a mi smo provjerili kakav je obrazovni karton svih njenih novih (i novih/starih) članova. Provjerili smo što su završili premijer, potpredsjednici Vlade i svi ministri i ministrice.

Foto: vlada.hr/srednja.hr

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1993. s radom na temu “Institucije Europske zajednice i proces donošenja odluka” pod mentorstvom Nine Vajić, bivše sutkinja Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Na istom fakultetu, pod mentorstvom profesora Budislava Vukasa, 2002. magistrirao je međunarodno pravo na temu “Subjektivitet EU i razvoj Zajedničke vanjske i sigurnosne politike”.

Bio je predsjednik Europske udruge studenata prava Zagreb 1991, prvi predsjednik ELSA-e Hrvatske te predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e (European Law Students’ Association) sa sjedištem u Bruxellesu. Usavršavao se u inozemstvu, pa je tako svoju prvu, studentsku praksu odradio u odvjetničkoj tvrtki Stephenson Harwood u Londonu. Pri Ministarstvu vanjskih poslova završava i diplomatski program, a osim stručnog i pravosudnog ispita, polaže i ispit pri Diplomatskoj akademiji 1999. godine.

Tomo Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja. Zapovjedno-stožernu školu „Blago Zadro“, operativna i taktička razina planiranja i zapovijedanja završio je 1996. Potom je 2005. krenuo u Ratnu školu Ban Josip Jelačić koju je završio 2006. i to za strateško i operativno planiranja. 2008. završio je i Visoku poslovnu školu za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić.

Davor Božinović

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u području međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

Uz to je završio ”Leaders for the 21st Century” program na George C’ Marshall European Center for Security Studies u Garmisch-Partenkirchenu te “21st Century Governance Critical Skills for Leading & Sustaining Innovative Organization” na Harvard Kennedy School Executive Education.

Zdravko Marić

Potpredsjednik Vlade i ministar financija 2000. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. Potom je na istom fakultetu magistrirao 2004. s temom “Analiza tijekova kapitala u tranzicijske zemlje kroz utjecaj na investicije”.

Marić je 2008. na Ekonomiji i doktorirao s disertacijom “Utjecaj izravnih inozemnih ulaganja na produktivnost hrvatskih poduzeća”, a prije toga je završio i Executive Education Program “Public Financial Management” na Harvard University, J. F. Kennedy School of Government.

Boris Milošević

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava 2000. godine diplomirao je na ravnom fakultetu i Rijeci, a 2004. je položio pravosudni ispit.

Nataša Tramišak

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 2008. je diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku, a potom je stekla više certifikata.

Certifikat za upravljanje projektnim ciklusom na Ekonomskom fakultetu u Osijeku dobila je 2011., certifikat za financijsko upravljanje EU projekata (Enconing A&E Ltd.) 2012., postala je “stručnjak za javnu nabavu” (pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku) 2013.

2014. stekla je dva certifikata. Jedan za javnu nabavu u EU projektima (PJR Akademija), a drugi za upravljanje LEADER/CLLD projektima (Catalys Ltd.) Te je godine na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku postala i stručnjak za upravljanje projektima u ruralnom razvoju. Potom je 2015. postala stručnjak za izradu studija izvodljivosti i C&A analiza (EU Projekti učilište), a 2016. stručnjak za strateško planiranje (Visoko učilište Effectus).

Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih i europskih poslova nakon stečenog zvanja dipl. ing. agr. oec. na Poljoprivrednom fakultetu, na stručno je usavršavanje otišao u Švicarsku, a u Bernu je završio i dvogodišnju menadžersku školu. Po povratku u Hrvatsku 1991. obnašao je dužnost poslovodnog tajnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1997. poslijediplomski studij Međunarodni odnosi i magistrira 2002. na temi ‘Švicarska i njena neutralnost’. Na istom fakultetu doktorirao je 2007. disertacijom ‘Neutralnost i nova europska sigurnosna arhitektura’.

Nikolina Brnjac

Ministrica turizma i sporta 2002. diplomirala je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, 2005. je tamo magistrirala na tehnologiji prometa i transporta te je 2009. na istome i doktorirala.

Od 2002. do 2010. na spomenutom je fakultetu bila asistentica, potom je do 2017. bila voditeljica Katedre za intermodalni transport, a od 2016. je izvanredna profesorica na istoj katedri.

Radovan Fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja 1978. diplomirao je na Veterinarskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu. Magistar biomedicinskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu postao je 1985., a doktor znanosti je postao u Švedskoj na Royal Institute of Technology Stockholm i to iz područja farmakologije i toksikologije.

Tomislav Ćorić

Ministar gospodarstva i održivog razvoja diplomirao je ekonomiju u Zagrebu 2003., potom je 2007. isto magistrirao, a 2011. doktorirao ekonomske znanosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2003. do 2011. bio je asistent na tamošnjoj Katedri za financije, potom do 2013. viši asistent, a od 2013. do 2016. bio je docent.

Vili Beroš

Ministar zdravstva 1989. diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2006. doktorirao na poslijediplomskom doktorskom studiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja molekularne biologije.

Od 2008. bio je docent u znanstvenom području biomedicinskih znanosti na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a potom od 2012. i izvanredni profesor.

Marija Vučković

Ministrica poljoprivrede 1997. diplomirala je, a 2002. magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U Ministarstvu uprave 2005. položila je državni stručni ispit, a u HANFA-i 2001. ispit za ovlaštenog investicijskog savjetnika.

Certifikat za javnu nabavu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, dobila je 2019.
Inače, 2012. izabrana je u zvanje predavača na Sveučilištu u Dubrovniku.

Josip Aladrović

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osnovnu školu završio je u Pleternici, a potom upisao Gimnaziju Požega. Nakon završene gimnazije studirao je i 2009. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Potom je od 2011. do 2014. pohađao trogodišnji poslijediplomski studij “Vodstvo” na istom fakultetu te ga završio.

Mario Banožić

Ministar obrane završio je prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Godine 2002. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, smjer marketing management. Na istom fakultetu 2008. završava poslijediplomski studij. Zvanje doktora znanosti stekao je 2013., također na Ekonomskom u Osijeku.

Ivan Malenica

Ministar pravosuđa i uprave je bivši predsjednik Mladeži HDZ-a Šibenik. U Šibeniku je završio i osnovnu i srednju školu, a diplomirao je 2008. na Pravnom fakultetu u Splitu. 2013. upisao je poslijediplomski doktorski studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava, a na stranicama Vlade stoji i da ga je ove godine završio.

Malenica je obnašao i dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku od 2017. do 2019. godine.

Oleg Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture 2002. je postao diplomirani inženjer pomorskog prometa na Pomorskom fakultetu u Rijeci, a na istom je fakultetu 2008. doktorirao.

Na kadeturi je 2000. bio na motornom brodu Sv. Nikola.

Od 2003. do 2004. je predavač, drži pripremne konzultacije za polaganje časničkih ispita pri Centru za izobrazbu pomoraca u Rijeci, a od 2004. do 2005. je bio znanstveni novak na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Nina Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija 1992. je diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji. Potom je 1996. diplomirala francuski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2004. magistrirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer Komparativna politika.

Doktorica društvenih znanosti postaje 2013. u znanstvenom polju politologije, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, disertacija „Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa“.

Darko Horvat

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 1996. diplomirao je na Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Sveučilištu u Mariboru,smjer energetska elektronik.

Potom je 2006. završio poslijediplomski znanstveni studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.