Pretraga

[Obrazovni karton] Provjerili smo što su završili članovi nove Vlade

A- A+

Nova Vlada je sastavljena, a mi smo provjerili kakav je obrazovni karton svih njenih novih (i novih/starih) članova. Provjerili smo što su završili premijer, potpredsjednici Vlade i svi ministri i ministrice.

Foto: vlada.hr/srednja.hr

Andrej Plenković

Predsjednik Vlade diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1993. s radom na temu “Institucije Europske zajednice i proces donošenja odluka” pod mentorstvom Nine Vajić, bivše sutkinja Europskog suda za ljudska prava u Strasbourgu. Na istom fakultetu, pod mentorstvom profesora Budislava Vukasa, 2002. magistrirao je međunarodno pravo na temu “Subjektivitet EU i razvoj Zajedničke vanjske i sigurnosne politike”.

Bio je predsjednik Europske udruge studenata prava Zagreb 1991, prvi predsjednik ELSA-e Hrvatske te predsjednik Međunarodnog odbora ELSA-e (European Law Students’ Association) sa sjedištem u Bruxellesu. Usavršavao se u inozemstvu, pa je tako svoju prvu, studentsku praksu odradio u odvjetničkoj tvrtki Stephenson Harwood u Londonu. Pri Ministarstvu vanjskih poslova završava i diplomatski program, a osim stručnog i pravosudnog ispita, polaže i ispit pri Diplomatskoj akademiji 1999. godine.

Tomo Medved

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja. Zapovjedno-stožernu školu „Blago Zadro“, operativna i taktička razina planiranja i zapovijedanja završio je 1996. Potom je 2005. krenuo u Ratnu školu Ban Josip Jelačić koju je završio 2006. i to za strateško i operativno planiranja. 2008. završio je i Visoku poslovnu školu za poslovanje i upravljanje Baltazar Adam Krčelić.

Davor Božinović

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u području međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti.

Izdvojeni članak
hrvatski sabor

Izdvojili smo profesore s faksa koji su ušli u Sabor: Među njima je i Bakić koji je bio kandidat za rektora

Uz to je završio ”Leaders for the 21st Century” program na George C’ Marshall European Center for Security Studies u Garmisch-Partenkirchenu te “21st Century Governance Critical Skills for Leading & Sustaining Innovative Organization” na Harvard Kennedy School Executive Education.

Zdravko Marić

Potpredsjednik Vlade i ministar financija 2000. godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije. Potom je na istom fakultetu magistrirao 2004. s temom “Analiza tijekova kapitala u tranzicijske zemlje kroz utjecaj na investicije”.

Marić je 2008. na Ekonomiji i doktorirao s disertacijom “Utjecaj izravnih inozemnih ulaganja na produktivnost hrvatskih poduzeća”, a prije toga je završio i Executive Education Program “Public Financial Management” na Harvard University, J. F. Kennedy School of Government.

Boris Milošević

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava 2000. godine diplomirao je na ravnom fakultetu i Rijeci, a 2004. je položio pravosudni ispit.

Nataša Tramišak

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 2008. je diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku, a potom je stekla više certifikata.

Certifikat za upravljanje projektnim ciklusom na Ekonomskom fakultetu u Osijeku dobila je 2011., certifikat za financijsko upravljanje EU projekata (Enconing A&E Ltd.) 2012., postala je “stručnjak za javnu nabavu” (pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku) 2013.

2014. stekla je dva certifikata. Jedan za javnu nabavu u EU projektima (PJR Akademija), a drugi za upravljanje LEADER/CLLD projektima (Catalys Ltd.) Te je godine na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku postala i stručnjak za upravljanje projektima u ruralnom razvoju. Potom je 2015. postala stručnjak za izradu studija izvodljivosti i C&A analiza (EU Projekti učilište), a 2016. stručnjak za strateško planiranje (Visoko učilište Effectus).

Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih i europskih poslova nakon stečenog zvanja dipl. ing. agr. oec. na Poljoprivrednom fakultetu, na stručno je usavršavanje otišao u Švicarsku, a u Bernu je završio i dvogodišnju menadžersku školu. Po povratku u Hrvatsku 1991. obnašao je dužnost poslovodnog tajnika Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Izdvojeni članak

Obrazovni karton Zorana Milanovića, novog predsjednika države

Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1997. poslijediplomski studij Međunarodni odnosi i magistrira 2002. na temi ‘Švicarska i njena neutralnost’. Na istom fakultetu doktorirao je 2007. disertacijom ‘Neutralnost i nova europska sigurnosna arhitektura’.

Nikolina Brnjac

Ministrica turizma i sporta 2002. diplomirala je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, 2005. je tamo magistrirala na tehnologiji prometa i transporta te je 2009. na istome i doktorirala.

Od 2002. do 2010. na spomenutom je fakultetu bila asistentica, potom je do 2017. bila voditeljica Katedre za intermodalni transport, a od 2016. je izvanredna profesorica na istoj katedri.

Radovan Fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja 1978. diplomirao je na Veterinarskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu. Magistar biomedicinskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu postao je 1985., a doktor znanosti je postao u Švedskoj na Royal Institute of Technology Stockholm i to iz područja farmakologije i toksikologije.

Tomislav Ćorić

Ministar gospodarstva i održivog razvoja diplomirao je ekonomiju u Zagrebu 2003., potom je 2007. isto magistrirao, a 2011. doktorirao ekonomske znanosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Od 2003. do 2011. bio je asistent na tamošnjoj Katedri za financije, potom do 2013. viši asistent, a od 2013. do 2016. bio je docent.

Vili Beroš

Ministar zdravstva 1989. diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2006. doktorirao na poslijediplomskom doktorskom studiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu iz područja molekularne biologije.

Od 2008. bio je docent u znanstvenom području biomedicinskih znanosti na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a potom od 2012. i izvanredni profesor.

Marija Vučković

Ministrica poljoprivrede 1997. diplomirala je, a 2002. magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U Ministarstvu uprave 2005. položila je državni stručni ispit, a u HANFA-i 2001. ispit za ovlaštenog investicijskog savjetnika.

Certifikat za javnu nabavu, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, dobila je 2019.
Inače, 2012. izabrana je u zvanje predavača na Sveučilištu u Dubrovniku.

Josip Aladrović

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osnovnu školu završio je u Pleternici, a potom upisao Gimnaziju Požega. Nakon završene gimnazije studirao je i 2009. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Potom je od 2011. do 2014. pohađao trogodišnji poslijediplomski studij “Vodstvo” na istom fakultetu te ga završio.

Mario Banožić

Ministar obrane završio je prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Godine 2002. diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, smjer marketing management. Na istom fakultetu 2008. završava poslijediplomski studij. Zvanje doktora znanosti stekao je 2013., također na Ekonomskom u Osijeku.

Ivan Malenica

Ministar pravosuđa i uprave je bivši predsjednik Mladeži HDZ-a Šibenik. U Šibeniku je završio i osnovnu i srednju školu, a diplomirao je 2008. na Pravnom fakultetu u Splitu. 2013. upisao je poslijediplomski doktorski studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu na smjeru Javno pravo i uprava, a na stranicama Vlade stoji i da ga je ove godine završio.

Malenica je obnašao i dužnost dekana Veleučilišta u Šibeniku od 2017. do 2019. godine.

Oleg Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture 2002. je postao diplomirani inženjer pomorskog prometa na Pomorskom fakultetu u Rijeci, a na istom je fakultetu 2008. doktorirao.

Na kadeturi je 2000. bio na motornom brodu Sv. Nikola.

Izdvojeni članak

[Obrazovni karton] Evo što su studirali i završili predsjednički kandidati

Od 2003. do 2004. je predavač, drži pripremne konzultacije za polaganje časničkih ispita pri Centru za izobrazbu pomoraca u Rijeci, a od 2004. do 2005. je bio znanstveni novak na Pomorskom fakultetu u Rijeci.

Nina Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija 1992. je diplomirala violinu na Muzičkoj akademiji. Potom je 1996. diplomirala francuski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2004. magistrirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer Komparativna politika.

Doktorica društvenih znanosti postaje 2013. u znanstvenom polju politologije, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, disertacija „Promjene opsega nacionalnih kulturnih politika pod utjecajem međunarodnih integracijskih procesa“.

Darko Horvat

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 1996. diplomirao je na Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na Sveučilištu u Mariboru,smjer energetska elektronik.

Potom je 2006. završio poslijediplomski znanstveni studij na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.