Pretraga

Održan prvi pro-life kamp za mlade: Srednjoškolci učili da pobačaj nije slobodan izbor žene

A- A+

U Hrvatskoj je prvi put održan pro-life kamp za mlade od 14 do 18 godina pod nazivom ‘KAMP 3u1: Zabava, Znanje, Zajedništvo’. Tako je 15 srednjoškolaca na Krku provelo tjedan dana u kampu kojega su organizirali Studenti za život u suradnji s ‘Pokretom za život – ogranak Krk’, a učenici su učili kako pobačaj nije slobodan izbor žene i o ostalim temama vezanima za ljudska prava.

Na otoku Krku održan je prvi pro-life kamp za mlade u kojemu je sudjelovalo 15 srednjoškolaca iz cijele Hrvatske. Tjedan dana su tako učenici učili o temama vezanima za ljudska prava, a posebice o pravu na život, piše Bitno.net.

‘Postali smo svjesni određenih mitova koji egzistiraju u društvu, a ne poklapaju se sa znanstvenim činjenicama o pravu na život’

Kamp pod nazivom ‘KAMP 3u1: Zabava, Znanje, Zajedništvo‘ organizirali su Studenti za život u suradnji s ‘Pokretom za život – ogranak Krk‘ s ciljem, kako su naveli za Bitno.net, da se mladima prenese konkretno znanje kroz interaktivan pristup te je edukativni sadržaj bio prezentiran kroz zabavne i duhovne događaje.

– Kroz naše djelovanje postali smo svjesni određenih mitova koji egzistiraju u društvu, a ne poklapaju se sa znanstvenim činjenicama o pravu na život. Kada se mitovi preispituju oni gube snagu, a istina izađe na vidjelo, navode za Bitno.net.

Izdvojeni članak
hod za život zagreb

Studenti se okupljaju ispred doma na Savi pa idu na Hod za život: Pozvao ih studentski kapelan

Učenici učili da pobačaj nije slobodan izbor žene

Tako su srednjoškolci učili o mitovima koje su u kampu predstavljene kao neistinite, poput toga da fetus nije ljudsko biće, da pobačaj osnažuje žene, da je pobačaj slobodan izbor žene, da se pravi muškarci ne miješa u prava žena i da je kod neplanirane trudnoće pobačaj uvijek dobro rješenje.

– Neke od tema koje smo obradili na kampu su: što su to stavovi i kako se formiraju, kako razgovarati s osobama kojima se ne slažeš, koji je smisao našeg djelovanja te koje je osobno poslanje svakog od nas. Nakon edukacijsko-formacijskog dijela održali smo interaktivnu radionicu ‘Od ideje do realizacije’ u kojoj su mladi iznijeli vlastite ideje kako stečeno znanje i vještine iskoristiti u nekom konkretnom projektu, rekao je Ivan Đordić, predsjednik je udruge Studenti za život za Bitno.net.

Izdvojeni članak

Hrvatice seksualno neodgovorne: Gotovo polovina abortusa obavljeno je na ženama u 20-im godinama

‘Kvalitetne radionice vezane za otkrivanje dostojanstva svakog začetog ljudskog života’

Osim toga, učenici su u kampu igrali nogomet, odbojku, stolni nogomet, biljar, imali su i filmsku večer kao i noćno kupanje.

– Sve to i još mnogo zabavnih igara uz kvalitetne radionice vezane za otkrivanje dostojanstva svakog začetog ljudskog života, učinili su ovaj kamp nezaboravnim za 15 srednjoškolaca koji su se odvažili na nešto drugačije, stoji na Facebook stranici Studenata za život.