Pretraga

Oni koji imaju povijest nasilnog ponašanja u školi loše prolaze u životu: Evo statistike

Oko 60 posto onih koji imaju povijest nasilničkog ponašanja u školi loše prolaze u životu, budući da do 24. godine već imaju neku sudsku presudu. To utječe na studiranje, zaposlenje, a ispoljavanje agresivnog ponašanje u odrasloj dobi više ne prolazi. Za srednja.hr priča školska psihologinja Tanja Dejanović Šagadin.

nasilje

Ilustracija: Pixabay

U posljednjoj epizodi podcasta portala srednja.hr pričali smo o nasilju u školi, među mladima i cyberbullyingu. U demistifikaciji ove izrazito negativno pojave svojom nam je ekspertizom pomogla Tanja Dejanović Šagadin, školska psihologinja iz Centra za odgoj i obrazovanje Goljak i psihoterapeutkinja pri Psihološkom centru TESA.

Dotaknuli smo se i neke osnovne statistike vezane za nasilničko ponašanje u školi. Pojašnjavajući kako osobe koje su u školi pokazivale sklonosti nasilničkom i zlostavljačkom ponašanju, kasnije u životu, osim toga što nekad postanu zlostavljači u obitelji i vezama te zbog toga nemaju dobre odnose, i općenito loše prolaze u životu.

Konkretno, njih oko 60 posto, prema riječima školske psihologinje, do 24. godine zaradi sudsku presudu. To onda kasnije utječe na studiranje, zaposlenje, a ispoljavanje nasilničkog, agresivnog karaktera ne prolazi ni na radnom mjestu ni u okruženju s odraslim ljudima. To je isto stvar koju treba napomenuti. Više o tome poslušajte u kratkom videu.

Cijeli podcast pogledajte u videu ispod. Dodali smo i točke na vremensku crtu pa točno možete preslušati po temama koje vas posebno zanimaju.