Pretraga

Osječki gradonačelnik subvencionira mladima 500 kuna da se vrate u zemlju

A- A+

Na poprilično nesvakidašnji potez odlučio se osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Kako bi vratio mlade u zemlju, odnosno u rodno mjesto, Grad Osijek je potvrdio kako će subvencionirati dio troškova avionske karte njihovih sugrađana koji su trenutno na privremenom radu u Dublinu. 

srednja.hr

Izdvojeni članak

Šokirajući podaci: Više od pet tisuća Hrvata preselilo u Irsku

Kako stoji u statusu gradonačelnika Vrkića, avionska karta iz Dublina stoji 2,500 kuna pa će Grad Osijek, sugrađanima osigurati 500 kuna kako bi im olakšali troškove dolaska kući. Cilj ovakve gradonačelnikove ‘akcije’ jest potaknuti Osječane koji borave u Irskoj zbog rada da se češće vrate kući i da ostanu ovdje. 

– Grad Osijek će subvencionirati povratak i posjet naših sugrađana koji su na privremenom radu u Dublinu. Za kartu koja ukupno košta 2.500,00 kn iznos od 500,00 kn će subvencionirati Grad nakon čega će konačna cijena biti oko 2.000,00 kn. Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek s konačnom željom da se ponovno dosele kući. Na njima je da se vrate, a na nama je da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost, stoji u statusu gradonačelnika Vrkića.

Status gradonačelnika i njegova želja za subvencijama vrlo brzo naišla je na negativne komentare pa mu Slavonci poručuju kako bi bilo bolje da osigura radna mjesta, nego dio za avionske karte za koje ljudi koji rade u Dublinu zasigurno imaju. 

– Evo ja sam se vratila i ne želim nadoknadu za kartu, ja bi otvorene natječaje za posao. Pohvale za inicijativu i projekt, nadam se da će biti nešto od stvaranja uvjeta za bolje sutra, stoji u jednom od komentara.  

Ažurni gradonačelnik vrlo je brzo odgovorio kako je i njima u cilju otvaranje radnih mjesta. 

– Poštovana, ovo i radimo kako naši sugrađani ne bi zaboravili na svoj grad i ja sam jasno rekao da je na nama političarima da otvaramo radna mjesta, a na njima da se vrate, napisao je Vrkić.