Pretraga

Otkrivena 26. lažna diploma: ‘Specijalac’ ju sam izradio na računalu i 26 godina fejkao u školi

A- A+

U jeku javnog prepucavanja ministrice Blaženke Divjak s HDZ-ovim čelnim kadrom po obrazovnim agencijama i centrima oko projekta Škola za život, javnost je danas upoznata s novom lažnom diplomom. Radi se o 26. otkrivenoj krivotvorenoj ispravi, a ovoga puta profesor ‘specijalac’ 26 godina je radio u srednjoj školi u Varaždinu i to na temelju diplome koju je sam izradio na računalu.

Foto: srednja.hr

Vijest o novoj, 26. lažnoj diplomi ovoga puta objavio je tportal, a izostalo je uobičajeno priopćenje Ministarstva obrazovanja koje se samo voli pohvaliti novim ulovom iz bazena lažnih diploma.

U najnovijem slučaju, lažna je diploma otkrivena u Varaždinu gdje je, nakon prijave jedne varaždinske srednje škole, policijska uprava varaždinska provela kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim muškarcem i to zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave.

Izdvojeni članak

Novi ulov: Predavala godinama biologiju i kemiju s lažnom diplomom ‘iz Osijeka’

Sumnja se da je nakon lipnja 1992. godine osobno, na računalu, izradio krivotvorenu ispravu jednog fakulteta u Zagrebu. Iz lažne diplome vidljivo je da je stekao stručnu spremu sedmog (VII/I) stupnja i stručni naziv diplomirani inženjer, dok je u stvarnosti na istom fakultetu stekao stručnu spremu šestog (VI/I) stupnja i stručni naziv inženjer.

Krivotvorenu diplomu ‘profesor’ je iskoristio za zasnivanje radnog odnosa u jednoj varaždinskoj srednjoj školi. Tamo je bio zaposlen od 1993. do svibnja 2019. godine.