Pretraga

Ova tvrtka dodjeljuje stipendiju od 2.000 eura za srednjoškolce s invaliditetom: Evo kako se prijaviti

A- A+

Triple Innovations, tvrtka iz Zagreba, dodjeljuje jednu stipendiju od 2.000 eura za srednjoškolce s invaliditetom. Stipendija će se isplaćivati kroz deset mjeseci naredne školske godine, a ako ju žele osvojiti, kandidati moraju zadovoljiti neke formalne uvjete. Uz te formalne, moraju napisati osvrt o značaju stipendije i dobiti pismo preporuke – nastavnika, trenera ili treće stručne osobe s kojom su radili.

euri i centi

Foto: srednja.hr

Tvrtka sa zagrebačkom adresom Triple Innovations raspisuje natječaj za stipendiju za srednjoškolce s invaliditetom. Osigurat će jednu stipendiju u iznosu od 200 eura mjesečno, tijekom 10 mjeseci školske godine.

– Sretni smo što možemo najaviti natječaj za stipendiju namijenjen srednjoškolcima s invaliditetom za školsku godinu 2023/2024. Stipendiju dodjeljujemo jednom iznimnom srednjoškolcu kako bismo podržali njegovo ili njezino obrazovanje i omogućili uspješan put prema budućnosti, stoji u objavi natječaja.

Ovo su uvjeti koje morate zadovoljiti

Da bi se prijavili na ovaj natječaj, morate biti redovni učenik ili učenika srednje škole u Hrvatskoj koji ima utvrđen invaliditet. Invaliditet može biti utvrđen rješenjem Hrvatskog zavoda za mirovinsko obrazovanje, rješenjem centra za socijalnu skrb o priznatom pravu na doplatak za pomoć i njegu, odnosno osobnu invalidninu, ili nalazom i mišljenjem Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom o težini i vrsti invaliditeta.

U trenutku prijave niti u planiramo periodu trajanja ove stipendije učenik ne smije primati stipendiju ili drugi oblik potpore za školovanje ni od jedne druge tvrtke. Na koncu, učenik ili učenica koji se prijavljuju za ovu stipendiju moraju biti državljani Republike Hrvatske. Iz tvrtke Triple Innovations mole sve kandidate da u skeniranom obliku uz svoju prijavu dostave i potvrdu iz srednje škole o redovnom školovanju, rješenje o invalidnosti ili sličan dokument koji potvrđuje invaliditet te potvrdu o priznatom pravu na doplatak za pomoć i njegu, odnosno osobnu invalidninu, ukoliko je primjenjivo.

Izdvojeni članak
upisi u srednje

Krenule su prijave za jesenski rok upisa u srednje škole: Ovo je sve što trebate znati

Treba vam osvrt i pismo preporuke

Uz formalne uvjete, sudionici ovog natječaja, navode iz tvrtke Triple Innovations, moraju ispunjavati i neke sadržajne uvjete. Od kandidata se traži da napišu osvrt o značaju stipendije. U tom osvrtu bi trebali opisati što bi vam dodjela stipendije značila i na koji će način pozitivno utjecati na vaše daljnje obrazovanje. Osvrt može biti napisan u obliku eseja, priče, video uratka, pjesme, fotografije, slike ili na drugi kreativan način koji vam najbolje odgovara. Ovo je prilika da izrazite svoje ambicije i ciljeve, ističu iz spomenute tvrtke, te kako bi stipendija doprinijela vašem razvoju.

Uz osvrt, ovaj natječaj od kandidata traži i pismo preporuke nastavnika, profesora, trenera ili druge stručno osobe koja radi s kandidatom i može svjedočiti o njegovim osobinama, sposobnostima i postignućima. Pismo preporuke treba ukazivati na trud kandidata, motivaciju i potencijal koji bi ostvarili uz podršku stipendije. Prijavu na natječaj, sa svim navedenim dokumentima, šalju se na e-mail adresu [email protected] u razdoblju od 22. kolovoza do 11. rujna u 12 sati (podne). Odluka o odabiru stipendista bit će donesena 22. rujna te će odabrani kandidat ili kandidatkinja biti obaviješteni putem e-maila.