Pretraga

Krenule su prijave za jesenski rok upisa u srednje škole: Ovo je sve što trebate znati

A- A+

Učenici koji se nisu upisali u srednju u prvom, ljetnom roku danas s početkom jesenskog roka imaju priliku upisati neku drugu školu. Početak prijava programa krenule su od 14 sati, a trajat će sve do 25. kolovoza. Podsjećamo da za škole koje zahtijevaju dodatne provjere prijave u sustavu e-upisi završavaju ranije, odnosno 23. kolovoza, a dodatne provjere održat će se 24. kolovoza. Objava konačnih ljestvica upisa bit će 26. kolovoza.

upisi u srednje

Upisi u srednje škole | Foto: srednja.hr

Za sve osmaše koji nisu uspjeli upisati željenu srednju školu na prvom roku danas imaju priliku za drugu šansu. U 14 sati krenule su prijave obrazovnih programa za redovite kandidate i trajat će sve do 25. kolovoza kada će se zaključati. Kao i na ljetnom roku upisi se obavljaju elektronskim putem, no ovaj put kandidati mogu birati samo škole i programe na kojima je ostalo slobodnih mjesta.

Izdvojeni članak

Upisi u srednje su počeli: Evo što poduzeti ako su vam u sustav pogrešno upisane ocjene ili nedostaju

Upisi u srednje na drugom roku traju do 25. kolovoza

Učenicima, koji se prijavljuju za program koji zahtijevaju dodatne provjere, rok za prijavu trajat će kraće, odnosno završit će 23. kolovoza. Idućeg dana, 24.  kolovoza, održat će se dodatne provjere i unos rezultata dodatnih provjera.

Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 26. kolovoza, ali to nije posljednji korak koji učenici moraju učiniti kako bi ostvarili upis u srednju školu. Istoga dana kreće dostava upisnica koja će biti omogućena sve do 29. kolovoza i to putem sustava e-upisi.

Izvor: Odluka MZO-a o upisu učenika u prvi razred srednje škole

U nekim obrazovnim programima ostalo je slobodno od 20 do 30 mjesta

– U iznimnim slučajevima upisnicu je moguće dostaviti i direktno srednjoj školi kako bi je oni učitali u sustav. Dostava ostale dokumentacije koja je potrebna za upis u određeni program obrazovanja dostavlja se srednjoj školi na mail od 26. do 29. kolovoza, stoji na stranici e-upisi.

A koliko je slobodnih mjesta u školama ostalo i u kojim obrazovnim programima objavljeno je još početkom kolovoza te se podaci nalaze u tablici ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako se koristi, pogledajte u videu:

@srednja_hr Iako se jesenski rok ne preporuča, on je uvijek opcija kandidatima koji nisu upisali školu na ljetnom roku. Pogledajte cijeli podcast na linku u opisu profila ☝ #podcast #srednjahr #srednja #upisi #upisiusrednju #upisi2023 ♬ original sound – srednja_hr

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše Online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.