Pretraga

Ova županija sigurno neće zatvarati osnovne škole: ‘Imamo 0,49 % oboljelih učenika’

A- A+

Od početka tjedna sve županije donijele su odluke o prelasku na online nastavu u srednjim školama. U šest županija online nastava provodi se i za dio osnovnoškolaca, u još dvije osnovne škole na C model prelaze sljedećeg tjedna. Pitanje koje mnogi ovih dana postavljaju ono je bi li sve županije trebale slijediti ovakvu praksu. Virovitičko-podravska županija odlučila je kako se osnovne škole sigurno do Božića neće zatvarati.

Foto: Pixabay/Alexandra Koch

U šest županija – Zagrebačkoj, Vukovarsko-srijemskoj, Međimurskoj, Varaždinskoj, Primorsko-goranskoj, online nastava, osim u srednjima, provodi se i u osnovnim školama. Razlog donošenja takvih odluka loša je epidemiološka situacija, te se nastoji smanjiti kretanje učenika uoči božićnih blagdana. Još dvije županije, Karlovačka i Koprivničko-križevačka odlučile su zatvoriti osnovne škole od ponedjeljka, posljednja tri dana prvog polugodišta.

Takva odluka sigurno neće biti donesena u Virovitičko-podravskoj županiji (VPŽ).

– Dogovoreno je da učenici osnovnih škola idu na nastavu prema modelu A (nastava u školi) – do 23. prosinca. Naime, prema evidenciji koju vodi Upravni odjel za obrazovanje i demografiju VPŽ, a na temelju baze podataka koju svakodnevno ažuriraju novim podacima dobivenim od strane škola, u osnovnim školama na području Virovitičko-podravske županije trenutačno imamo 0,49 % oboljelih učenika, kazala je privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, Martina Bunić.

Izdvojeni članak

Od ponedjeljka još dvije županije zatvaraju osnovne škole, nastava ide online do kraja polugodišta

U priopćenju VPŽ ističe se i kako osnovne škole nemaju većih problema u organizaciji nastave i svi ravnatelji su se na sastanku izjasnili za model A, odnosno, ostanak učenika u školama. Kao i u ostatku Hrvatske i u VPŽ će učenici  ostati na zimskim praznicima do 15. siječnja s tim da nastava počinje 18. siječnja 2021. godine.

Na sastanku privremene pročelnice i ravnatelja škola bilo je i govora o natjecanjima učenika. Iz županije poručuju kako su održali sastanak s Agencijom za odgoj i obrazovanje, na kojemu je zaključeno da će natjecanja biti održana u školama, a u slučaju pogoršanja stanja povezanim s COVID-19, sva državna povjerenstva spremna su i za online provedbu natjecanja.

Ova županija sigurno neće zatvarati osnovne škole: ‘Imamo 0,49 % oboljelih učenika’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap