Pretraga

Ovako su se u ’70-ima reklamirali rekviziti za konzumaciju kokaina

A- A+

Razdoblje sedamdesetih godina prošlog stoljeća neobično je po mnogočemu. Zasigurno jedne od najbizarnijih reklama u ondašnjim tiskovinama bile su one za rekvizite za konzumaciju kokaina. Iako se radi o desetljeću u kojemu je na snagu stupio Nixonov akt koji se bavio kontrolom supstanci – Controlled Substances Act, ove reklame nisu bile ilegalne.

 

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Retro reklame koje su tvrdile da su cigarete zdrave

U srpnju 1971. američki predsjednik Nixon objavio je rat protiv narkotika. Netom nakon što je izjavio kako je zlouporaba droge javni neprijatelj broj jedan u SAD-u, u razdoblju između 1976. i 1981., nastale su sve ove reklame koje možete vidjeti u fotogaleriji.

Reklame su uglavnom bile objavljivane u publikacijama fokusiranim na uporabu droge, kojih je u drugoj polovici ’70-ih bilo pregršt: Head, Rush, Flash, Stoned age, Hi-Life i časopisu koji postoji i danas, High Times.
Časopis High Times u početku je bila obična parodija Playboya s marihuanom umjesto djevojaka.

Tako su, umjesto gole djevojke, na duplerici imali biljku kanabisa. Sadržaj ove vrste, kao i činjenica da su za njega pisali autori poput Charlesa Bukowskog, Williama S. Burroughsa te Andyja Warhola donijeli su veliku slavu, piše BuzzFeed.

Osim rekvizita za konzumaciju, časopisi su nudili i savjete kako što bolje očuvati drogu te praktične savjete kako ju konzumirati.