Pretraga

Učeniku u školi pozlilo zbog e-cigarete s kanabinoidima: Policija objavila detalje slučaja

A- A+

Policija je reagirala na prijavu vukovarske bolnice nakon što je maloljetnik iz Bogdanovaca završio u bolnici zbog konzumacije e-cigarete s THC-om i HHC-om. Protiv maloljetnika i dvojice 18-godišnjaka podnesene su kaznene prijave. Također, otkriveno je kako se 15-godišnjak, koji je konzumirao e-cigaretu, onesvijestio u školskom zahodu, a pronašao ga je domar koji je i pozvao pomoć.

policajac kojem je na rmenu oznaka MUP RH i pokraj oblačić s ilustracijom e-cigareta

foto: MUP | Screenshot YouTube / Canva

Prije desetak dana, krajem prvog polugodišta u jednoj vukovarskoj srednjoj školi, školski domar pronašao je u školskom zahodu 15-godišnjeg učenika koji je ležao na podu bez svijesti. Policija je potom reagirala na prijavu vukovarske bolnice Dr. Juraj Njavro u vezi pružene medicinske pomoći maloljetniku iz Bogdanovaca, nedaleko Vukovara. Kriminalističko istraživanje otkrilo je da je maloljetnik, prema saznanjima PU vukovarsko-srijemske, konzumirao električnu cigaretu dan prije, a koja je sadržavala derivirane tvari kanabinoida THC i HHC. Tu cigaretu dao mu je maloljetnik iz Vukovara.

Jedan prodao, a drugi preprodao e-cigaretu

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Omogućavanje trošenja droga’, protiv maloljetnika iz Vukovara podnesena je kaznena prijava državnom odvjetništvu. Naknadnim istraživanjem utvrđeno je kako je 18-godišnjak iz Vukovara prodao e-cigaretu s istom tekućinom maloljetniku, a potom ju je drugi 18-godišnjak preprodao.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja, navedeni je policijskim službenicima dragovoljno predao pet paketića droge ‘hašiš’ ukupne težine 106,68 grama, tri paketića droge ‘marihuana’ ukupne težine 39,8 grama i jednu ručno spravljenu cigaretu ‘joint’ težine 1,16 grama te druge predmete kaznenog djela. Uz to, od prvog 18-godišnjaka su oduzeta četiri pakiranja tekućine sa sadržajem THC i HHC ukupnog sadržaja 3,5 ml, navodi policija.

Također, sumnja se da je drugi 18-godišnjak tijekom prosinca 2023. godine prodao e-cigarete s istom tekućinom još jednom maloljetniku iz Vukovara i 18-godišnjaku iz Negoslavaca. Obojica 18-godišnjaka su zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predana pritvorskom nadzorniku PU Vukovarsko-srijemske 21. prosinca.

Izdvojeni članak
dim iz vejpa, odnosno e-cigarete

Pola naših učenika probalo je cigarete ili ‘vejp’: U novi projekt prevencije uključeni nastavnici i škole

Učenika pronašao domar i pozvao pomoć

Kako doznaje večernji.hr, 15-godišnjak koji je konzumirao e-cigaretu onesvijestio se u školskom zahodu. Kako govore iz škole, sve se dogodilo zadnji tjedan škole, netom pred praznike, ali srećom za dječaka, našao ga je domar i pozvao pomoć.

– Njemu zapravo nije bilo dobro i zato je izašao iz učionice i otišao do toaleta. Odmah nakon što ga je domar pronašao na podu, zvao je pomoć, ali i tražio da se donese toplomjer. Naime, učenik ne samo da je bio bez svijesti nego je već bio i pothlađen. Izmjerena mu je temperatura od 33 Celzijeva stupnja. Odmah su ga utoplili i zvali hitnu pomoć koja je brzo došla i učenika odvezla u vukovarsku bolnicu na liječenje, ispričali su za Večernji.hr iz škole.