Pretraga

Studenti organiziraju Drive IN kino u Zagrebu

A- A+

Studenti organizirani u udrugu Hrvatska studentska asocijacija odlučili su pokrenuti Drive IN kino u Zagrebu. Tip kina iz automobila za sve će biti besplatan, a na ovaj način kreativne studentske snage su upotpunile kulturnu ponudu grada. Osim kina posjetitelji će moći uživati u nastupima stand up komičara i DJ setovima.

promocija Drive IN kina na Cvjetnom trgu

Hrvatska studentska asocijacija, jedna od najdugovječnijih studentskih udruga Sveučilišta u Zagrebu za nadolazeći vikend priprema nešto posve novo u kulturnoj ponudi Zagreba. Drive IN kino, projekt koji spaja svjetske kino naslove i sve one koji vole pogledati film u udobnosti svog automobila održat će se ovaj i sljedeći vikend kod poznate ‘Kockice’ na Prisavlju.

Izdvojeni članak

Slučaj glasačkih kutija na Ekonomiji: Anonimno pismo o namještanju izbora

Filmovi iz auta, stand up komičari i DJ – evi

Kako bi obogatili kulturnu ponudu Zagreba i povećali interes mladih za nekim novim i alternativnijim oblicima zabave, studenti iz udruge HSA su došli na ideju Drive IN kina.
Tako će po uzoru na velike svjetske gradove na poligonu kod ‘Kockice’ na zagrebačkom Prisavlju ovaj vikend biti prikazno oko šest projekcija. Dobra zabava uz filmove i stand up komičare će se nastaviti i sljedećeg vikenda, 13. i 14. travnja.

Osim kino projekcija, okupljene će zabavljati i DJ – i te stand up komičari iz popularnog Studija Smijeha. Ulaznice za ovaj događaj su besplatne, a studenti iz udruge cijeli projekt financiraju kroz niz sponzorstava koje sami pronalaze.

Uvjeti za članstvo zahtjevni, ali isplativi

Hrvatska studentska asocijacija udruga je koja više od 20 godina okuplja mlade sa svih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Iako im je sjedište u prostorima Ekonomskog fakulteta, svi su studenti su dobrodošli u ovu asocijaciju.

– Imamo oko 160 članova i svake godine primamo nove ljude. Članstvo je besplatno, a ako su mladi ljudi željni druženja i napredovanja u profesionalnom smislu mogu nam se pridružiti, kazala nam je Lada Rajković iz odnosa s javnošću.

Da se uključite u ovu aktivnu udrugu potrebno je prijaviti se za članstvo za vrijeme regrutacija koje su obično u ožujku i listopadu.

Uz motivacijsko pismo i životopis potencijalni članovi će imati i intervju. Nakon toga slijedi probni rok od tri mjeseca tijekom kojeg će se studenti prihvatiti u punopravno članstvo.

Izdvojeni članak

‘Nered’ na studentskim izborima: Na Ekonomiji intervenirala policija

Druženje, učenje i koristan rad

Ono donosi niz beneficija, poput međunarodne suradnje preko International week – a gdje imati priliku besplatno odsjesti u inozemstvu i upoznati nove kulture. Osim toga svi studenti uključeni u HSA mogu u grupama besplatno posjećivati kazalište, muzeje i druga kulturna događanja.
Osjećaj povezanosti, motivacija, zadovoljstvo i inovativnost samo su neke od odrednica ove udruge mladih.

– Tražila sam udrugu preko koje ću se moći profesionalno usavršavati, ali i raditi na sebi i družiti se s ambicioznim i kreativnim ljudima. To sam dobila u ovoj udruzi stoga kanim i dalje ustrajati u aktivnom radu, zaključila je Tamara Podnar, inače studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Osim navedenog, korisna činjenica je u tome da svaki projekt koji student radi u sklopu udruge ulazi u takozvani volonterski list, koji može mnogo značiti prilikom prijave za budući posao.