Pretraga

Za ovu školu vlada najveći interes osmaša na jesenskom upisnom roku

A- A+

Nakon zaključenja ljetnog upisnog roka u srednje, preostalo je ukupno 6.462 slobodna mjesta za jesenski, na kojemu se očekuje još samo objava konačnih ljestvica poretka. Prema broju prijava za obrazovne programe, koji su se mogli birati do 27. kolovoza, daleko najviše osmaša na jesenskom roku želi u Industrijsku strojarsku školu u Zagrebu.

Čak 59 kandidata želi pohađati neki od smjerova u navedenoj školi, izvještavaju nas iz CARNeta, te napominju da prilikom analize ovih podataka, valja uzeti u obzir i koliko škola uopće ima slobodna upisna mjesta na jesenskom roku, jer su mnoge svoje kvote popunile već na ljetnom.

Izdvojeni članak

Za jesenski rok upisa u srednje ostalo više od 6.400 mjesta: Provjerite u kojim sve školama

U konkretnom slučaju Industrijsko strojarske škole Zagreb, koja dakle ima nominalno najviše prijava na jesenskom roku, nakon ljetnog je ostalo 30 slobodnih upisnih mjesta, što znači da za svako od njih sada po prilici konkurira dvoje učenika.

Inače, nakon ljetnog upisnog roka u Gradu Zagrebu je i ostalo najviše slobodnih mjesta odnosno 1.155. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ostalo ih je slobodno 702, u Osječko-baranjskoj 502, a u Primorsko-goranskoj njih 359.

Pogledajte ljestvicu 20 škola s najvećim brojem prijava na jesenskom roku upisa u srednje. Ponavljamo sutra će se objaviti konačne ljestvice poretka, dok će 1. rujna biti poznat broj slobodnih upisnih mjesta nakon jesenskog upisnog roka.

Popis škola s najviše prijava na jesenskom roku, prema podacima od 27.8.2018. u 12 sati/ izvor: CARNet