Pretraga

Objavljene konačne ljestvice upisa u srednje u jesenskom roku: Kandidati imaju još jednu važnu radnju

A- A+

Točno u podne objavljene su konačne ljestvice poretka za upis u srednju školu u drugom, jesenskom roku. Kandidati su ostvarili pravo upisa u onaj program pored kojega im stoji zelena kvačica. No, ovime upisna procedura nije gotova, upis je još potrebno potvrditi dostavom upisnice.

osoba tipka na laptop

Računalo | Foto: Unsplash

Objavljenesu konačne ljestvice poretka za upise u srednje škole u drugom, jesenskom roku. Podsjetimo, svi osmaši koji nisu uspjeli upisati željenu srednju školu na prvom, ljetnom roku zadnjih dana imali su drugu šansu. Kandidati su ostvarili pravo upisa samo u one programe i škole pored kojih im stoji zelena kvačica u stupcu ‘Pravo upisa’.

Upisnice treba učitati u sustav i dostaviti mailom srednjoj školi

Pred učenicima je još jedna radnja. Trebaju potpisati upisnice, učitati ih u sustav i dostaviti školi koju upisuju. Time konačno potvrđuju svoj upis. Upisnice se trebaju preuzeti iz online sustava upisa na kartici Moji rezultati, ispisati, potpisati i ponovno učitati u sustav do 29. kolovoza u 18 sati. Upisnicu potpisuje učenik i roditelj, a samo u opravdanom slučaju dovoljan je potpis roditelja ili skrbnika. Također, na upisnici je potrebno unijeti sve potrebne podatke koji nisu na njoj automatski popunjeni.

– Rok za dostavu ostale dokumentacije koja je uvjet za upis u određene programe obrazovanja je 29. 8. u 18 sati. Ova dokumentacija se šalje direktno na mail srednje škole u koju je ostvareno pravo upisa. Rok za srednje škole za prihvaćanje potpisanih upisnica i verifikaciju svih ostalih dokumenata koji su preduvjet za upis u određene programe obrazovanja je od 29. 8. u 12 sati do 29. 8. u 23:59. Kada srednja škola prihvati potpisanu upisnicu i verificira sve ostale dokumente koji su preduvjet za upis u određene programe obrazovanja, kandidat je upisan u srednju školu, kazali su iz CARNET-a.

Dodaju i kako upisnice koje nisu ispravno popunjene i potpisane neće moći biti prihvaćene kao dokaz upisa. Podsjetimo, uoči samih upisa održali smo podcast na temu upisa u srednje škole, a među ostalim objasnili smo u njemu i treba li s popisa brisati škole u koje se nalaze ispod škole u koje su učenici upali. Čitav podcast pogledajte u nastavku.

Podcaste možete pratiti i na našem Spotify profilu:

Kako izračunati bodove i doznati sve o školi koju želite upisati?

Uz pomoć našeg Kalkulatora bodova saznajte koliko bodova prilikom upisa možete očekivati. Na profilu svake srednje škole možete izračunati bodove koji su vam potrebni za upis baš te škole. Ovim kalkulatorom možete izračunati koliko ćete bodova imati na temelju ocjena iz osnovne škole, a možete i vidjeti koliko je minimalno bodova potrebno za upis škole te prosječan broj bodova upisanih učenika. Kako ga koristiti pogledajte u videu na našem TikToku:

@srednja_hr Provjerite hoćete li upisati željenu srednju školu! #srednjaskola #skola #kalkulator #srednjahr #upisusrednju #fyp #foryoupage @komar989 ♬ BGM perfect for item description – Mi-on(みおん)

A u pronalasku srednje škole koja je baš za vas pomoći će vam i naše online predstavljanje škola. Škole se predstavljaju kroz nekoliko rubrika: naziv škole, lokacija, kratki opis škole, povijest škole, uvjeti upisa, fotografija i video, kontakti.