Pretraga

[Parlamentarij] Evo kako izgleda građanski odgoj u nastavi

A- A+

U drugom podcastu iz serijala Parlamentarij između ostalih smo ugostili profesoricu II. Gimnazije u Zagrebu Ivanu Plazonić te učenicu Janu Kic. Razgovarali smo o projektu Škole ambasadori Europskog parlamenta i njegovu utjecaju na učenike i obrazovanje, a s profesoricom Plazonić i učenicom Janom između ostalog smo se dotakli teme građanskog odgoja u školama. U II. gimnaziji učenici mogu fakultativno upisati predmet Građanski odgoj, a u sklopu toga učenici i profesori su sudjelovali na nizu aktivnosti povezanih s Europskim parlamentom.

Screenshot YouTube – Jana Kic

S nastavnicom Plazonić i učenicom Janom koja je treći razred II. Gimnazije pričali smo o tome kako izgleda nastava Građanskog odgoja u njihovoj školi. Profesorica je rekla da on nije onakav kakvim ga ljudi možda zamišljaju.

Izdvojeni članak

[Parlamentarij] Škole ambasadori Europskog parlamenta mijenjaju mlade

– MI smo ga prilagodili interesima naših učenika, objasnila je nastavnica Plazonić.

Želimo vidjeti što sve kao građani možemo napraviti, objasnila je Jana spomenuvši i primjer projekta kojeg su radili.

Poticali su, rekla je Jana, punoljetne učenike da izađu na izbore, ali izlazak na izbore nije jedino što građani mogu napraviti da bi bili aktivni.

Jana i nastavnica govorile su i o projektu u kojem sudjeluju kao Škola ambasador, a sve što su rekle možete čuti u ovom videu. Za više zanimljivog sadržaja pretplatite se na naš YouTube kanal.

Cijeli podcast pogledajte ovdje