Pretraga

Pet razloga zašto biste trebali posjetiti Sajam stipendija

A- A+

Više od 80 izlagača iz 18 europskih, sjevernoameričkih i azijskih zemalja ili besplatna predavanja i radionice samo su neki od razloga zašto biste trebali posjetiti 11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja.

facebook

Sajam stipendija i visokog obrazovanja, 11. po redu, održava se u utorak, 13. listopada, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te dva dana kasnije u zgradi odjela Sveučilišta u Rijeci. Jedan od ciljeva Sajma je kvalitetno informirati srednjoškolce, studente i njihove roditelje o mogućnostima studiranja i financiranja studija u Hrvatskoj i inozemstvu, što će biti ostvareno kroz predstavljanje više desetaka izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

A organizatori, Institut za razvoj obrazovanja, su izdvojili pet glavnih razloga zašto bi svaki srednjoškolac ili student trebao posjetiti Sajam.

VIše od 80 izlagača, 18 zemalja, tri kontinenta

Na Sajmu će se predstaviti 15 hrvatskih institucija, uključujući visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne i regionalne samouprave, tvrtke i zaklade, dok će mogućnosti međunarodnog obrazovanja predstaviti više od 80 izlagača iz čak 18 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Među zemljama koje se predstavljaju su Austrija, Belgija, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Hrvatska, Italija, Japan, Kanada, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, SAD, Slovenija, Švicarska, Ujedinjeni Arapski Emirati te Ujedinjena Kraljevina. U okviru Sajma pružat će se informacije o više od 5,000 dostupnih stipendija.

Slovenija- zemlja partner

Predstavljanje Zemlje partnera Slovenije: Visoko obrazovanje i stipendije dostupne hrvatskim građanima za studiranje u Sloveniji predstavit će čak 16 institucija, uključujući sva 4 slovenska sveučilišta. Posebna novina ovogodišnjeg Sajma će biti izlaganje atraktivnih studentskih projekata, bolida i bespilotnih letjelica, koji predstavljaju konkretan rezultat studiranja na određenim visokim učilištima u Sloveniji.

‘Kako unaprijediti sustav financijske pomoći studentima?’

Okrugli stol: pod nazivom ‘Kako unaprijediti sustav financijske pomoći studentima?’ na kojemu će studenti imati priliku predstaviti svoje potrebe i iskustva te raspravljati s ključnim donositeljima odluka u visokom obrazovanju u Hrvatskoj poput Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za mobilnost i programe EU.

Studentske organizacije

Predstavljanje studentskih organizacija koje također nude brojne mogućnosti za međunarodnu mobilnost studenata.

Besplatna predavanja i radionice

Besplatna predavanja o mogućnostima studiranja u inozemstvu te besplatne praktične radionice o polaganju testova potrebnih za studij u inozemstvu (TOEFL, GMAT, GRE, SAT i ACT) te pisanju eseja i preporuka, kao bitnih dijelova upisnog procesa.

Za kraj, u videu kojeg vam donosimo možete pogledati kako je sve izgledalo prošle godine na jubilarnom 10. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja 2014 from Institut za razvoj obrazovanja on Vimeo.