Pretraga

Za sve studente i one koji to žele postati: U Zadru se održava Sajam stipendija i visokog obrazovanja

A- A+

Na Sveučilištu u Zadru 2. travnja održat će se 4. Sajam stipendija i visokog obrazovanja. Organiziraju ga Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i Grad Zadar, a na njemu će se predstaviti više od 20 hrvatskih i inozemnih visokih učilišta, kompanije, zaklade, ministarstva, agencije, gradovi i udruge koji predstavljaju svoje studijske programe, stipendije i stručne prakse za učenike i studente.

Sajam stipendija Zadar / Foto: PR

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja predstavljaju se stipendije, studijski programi, stručne prakse i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim bogate ponude za studente i učenike, Sajam u Zadru ponudit će raznovrstan popratni program, namijenjen i profesionalcima u obrazovanju, učenicima, studentima i njihovim roditeljima, u sklopu kojega će se održavati predavanja renomiranih stručnjaka te razgovori o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu.

Izdvojeni članak

Nakon malog Ivice, evo Zvonka: Sveučilište u Zadru ima prvog četveronožnog studenta

Tema 4. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru su Karijere i stručne prakse, stoga će u sklopu Sajma izlagači iz gospodarstva predstaviti profesionalne prilike koje nude studentima kao svojim budućim zaposlenicima.

Sajam će se održati 2. travnja od 11 do 17 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Posjetitelje očekuje više od 20 izlagačkih institucija iz Hrvatske i inozemstva te inspirativni govori gostiju – stipendista, profesora i različitih profesionalaca aktivnih u zajednici koje će posjetitelji moći poslušati u popratnom programu.

Sve informacije o programu Sajma dostupne su na web-stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

S ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju, Institut za razvoj obrazovanja organizira Sajam Stipendija svake godine u tri sveučilišna grada u Hrvatskoj – započinje sa sajmom na Sveučilištu u Zadru, a koji u listopadu nastavljaju sajmovi u Zagrebu i na Sveučilištu u Rijeci.

Stipendije, stručne prakse i različite profesionalne prilike vrlo su važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, odnosno da uspješno pronađu posao nakon završetka studija i ostvare nove profesionalne suradnje. Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja.