Pretraga

Pet stvari koje ti mogu uništiti karijeru

A- A+

Sanjali veliku karijeru ili ne, većina od nas voli biti uspješna u poslu, a mi vam donosimo pet stvari koje vam mogu usporiti ili pak potpuno uništiti poslovni razvoj.

mortgagedailymuse.com

Poslovni svijet brži je u 21. stoljeću no što je ikad prije bio i definitivno ne trpi neke nedostatke kod onih koji se žele uspeti na vrh. Poslodavci i potencijalni partneri važu svaku sitnicu kod ljudi s kojima rade te među sličnim kandidatima odlučuju sitnice.

Nedavno smo vam donijeli mišljenja nekolicine cijenjenih hrvatskih poduzetnika koji su otkrili koje osobine imaju idealni zaposlenici, a sada otkrivamo kojih vam pet mana može ugroziti karijeru.

Izdvojeni članak

Zagrepčanka potukla konkurenciju i dobila posao iz snova na Baliju!

Boležljivost

Naravno, bolest ne bira no za boležljivost ste često i sami krivi. Glavobolje, trbuhobolje i druge slične zdravstvene tegobe nerijetko su uzrokovane vašim nemarom prema vlastitom tijelu. Sjetite se samo koliko vas je puta glava boljela od premalo sna ili pak od cjelonoćnog igranja igrica, a tulumarenje da i ne spominjemo.
Mnogo dobroga možete učiniti za svoju karijeru ukoliko se pobrinete za vlastito zdravlje. Poslodavci vam nikada neće reći da nisu zadovoljni vašim radom jer ste prečesto bolesni već zato što ste neučinkoviti. Što je u načelu točno, jer jednostavno imate manji broj radnih sati i dana.
Prevenirajte bolesti i otvorite si put prema vrhu.

Izdvojeni članak

Sedam ‘smrtnih grijeha’ prilikom slanja molbe za posao

Inertnost

Ako vam nešto može uništiti mogućnost da uspijete u životu to je inertnost. Nedostatak inicijative isključuje mogućnost originalnog djelovanja i promjene koja je nužna za stvaranje bitne razlike u odnosu na konkurenciju. Ako se ponašate kao bezlična masa tako će vas zajednica i tretirati.

Lijenost

Ova mana je ubila više dobrih ideja nego što je znatiželja ubila mačaka. Ideja ne vrijedni ništa dok se ne realizira, a lijenost i bezvoljnost najveći su neprijatelji praktičnom radu na dugoročnim projektima.
Poslodavce, ali i poslovne partnere posebno iritira kontinuirano iščekivanje trenutka kada ćete vi pokazati želju za radom.

Nebriga

Aljkavost i nemar idu ruku pod ruku s lijenošću. Ukoliko svoje obaveze ne dovršavate ili ih pak ne obavljate na vrijeme netko drugi će to morati učiniti umjesto vas. Ne samo da će to iziritirati vašu radnu zajednicu već će i netko drugi pokupiti vrhnje za dobro obavljen posao, a vi ćete zaraditi samo kritiku.

Stagniranje

Onaj tko konstantno ne napreduje gubi trku s tržištem. Nove snage ga pregaze, sažvaču i ispljunu. Zbog toga na privatnom, ali i poslovnom planu nužno je kontinuirano rasti, unaprijeđivati se i napredovati. U tom slučaju nitko vam ne može stati na put k uspjehu.