Pretraga

Peta je ponovno gorjela: Šesto gimnazijalaca došlo na veliki koncert

A- A+

Zagrebačka scena srednjoškolskih bendova brojnija je nego ikad. Tome svjedoči i nastup sedam odličnih bendova koji su sinoć zapalili Petu gimnaziju po trinaesti put. Šestotinjak srednjoškolaca okupilo se na humanitarnom koncertu ‘Peta gori’ i još jednom potvrdilo kako je spoj dobre glazbe i mladih ljudi dobitna kombinacija za odličnu zabavu.

Peta gimnazija sinoć je po trinaesti put zaredom organizirala svoj tradicionalni humanitarni koncert ‘Peta gori’. Sedam bendova koje je došlo poslušati šestotinjak srednjoškolaca odlično je zabavilo srednjoškolsku publiku. Plesni podij vrvio je mladima koji su se zabavljali uz ritmove rock glazbe, a kako je to izgledalo možete pogledati u fotogaleriji.

Izdvojeni članak

Mladi Karlovčani ne miruju –sami pokrenuli novi glazbeni festival!

Šestotinjak učenika zapalilo plesni podij

Filip iz XVIII. gimnazije koji svira u ‘Newton and the Isaacs’ bendu odlučio je i ove godine prijaviti se na audiciju kako bi zabavio srednjoškolce.
– Bili smo prošle godine ovdje svirali i bilo je zaista odlično, ekipa i atmosfera je super pa smo to htjeli iskoristiti, objasnio je.

Sa sobom je poveo i prijateljicu Lauru Kovač iz zagrebačke X. gimnazije kojoj je ovo bio prvi put na ‘Peta gori’ koncertu. – Nisam znala da bude baš tako dobro. Plesala sam na podiju jer je glazba odlična, pa je i atmosfera odmah super, priznala nam je srednjoškolka.

Za ovako dobre komentare zadužena je ponajprije organizacija cijelog događaja, koju je vodila Lucija Pasanec iz Vijeća učenika Pete gimnazije. Još prije dva mjeseca oformila je ekipu koja je radila na koncertu, a od 20 prijavljenih bendova ove godine su morali izabrati samo sedam koji mogu svirati. – Konkurencija je bila velika, ali izbor je bio pošten. Odaziv je bio odličan, skupilo se oko 600 gimnazijalaca, tako da smo svi zadovoljni kako je sve prošlo, kazala je Lucija.

Izdvojeni članak

Foto i Video: Peta je gorila!

Jutro nakon koncerta već napravljen ‘Spotted: Peta gori’

Osim srednjoškolaca, neki bivši učenici Pete gimnazije došli su posjetiti ovaj događaj i vidjeti kako Peta gori.
– Išao sam nekad u ovu školu, a kako smo tek okupili bend ‘Radio Dubrava’ odlučili smo našim srednjoškolcima odsvirati neke od najpoznatijih ex-yu hitova, kazao nam je student Domagoj.

Kaže da je na koncertu vidio samo jednu profesoricu, no kroz smijeh je priznao da ‘one dolaze samo kad treba ištekati utičnicu iz zida’.

Dečkima u bendu ‘Radio Dubrava’ srednjoškolsko razdoblje ostalo je u odličnom sjećanju, pa se nekad vole podsjetiti kao je to na školskim koncertima.

– Puno cura je vrištalo, baš je bilo odlično svirati. Stvarno znaju napraviti atmosferu i odlična su publika, pohvalio je Domagoj sve prisutne.

Kako je bilo mnogo mladih, jutro nakon koncerta na Facebooku je već niknula grupa ‘Spotted: Peta gori’ gdje svi oni koji nisu stigli razmijeniti brojeve mogu pronaći svoje simpatije.