Pretraga

Plenković o online nastavi: ‘Naravno da želimo da djeca idu u školu što je više moguće, ali…’

A- A+

Premijer Andrej Plenković na konferenciji za medije u Banskim dvorima komentirao je uvođenje online nastave prošlog tjedna na dva dana nakon praznika. Objasnio je i kako je cilj da djeca budu što duže u školi, no da se uz to mora gledati i na suzbijanje četvrtog vala.

Valentina Gaščić | srednja.hr | Screenshot N1

Nakon što je prošlog tjedna odlučeno kako će dva dana nakon praznika svi učenici u Hrvatskoj ići na online nastavu, premijer Andrej Plenković danas je u Banskim dvorima na konferenciji za medije objasnio je zašto su donijeli takvu odluku.

‘Bilo je potrebno umiriti kretanje populacije’

– To smo učinili zato što je bilo mudro malo umirit. Ako su tri dana u tom tjednu bila tri dana kada djeca nisu morala ići u školu i još dva dana produljit je bilo u interesu. Tako smo dobili deset dana umirenja populacije. Taj koncept da se smiri kretanje populacije nije nešto novo, to smo radili i prije, rekao je Plenković.

Dodao je i kako su istraživanja pokazala da online nastava nije najbolja zamjena za klasičnu nastavu uživo.

– Ako brojna kredibilna istraživanja, bio je kod nas krajem kolovoza gospodin Boris Jokić, došao je s ministrom Radovanom Fuchsom. Vrlo detaljno smo pratili istraživanje koje smo radili. Pa svakome je jasno da ne može biti pozitivnih posljedica ako se škola predugo svede na online. Pa to je, to ne morate biti sociolog da to shvatite, to je jasno svakome, poručio je premijer.

Izdvojeni članak
razred učionica

Prekida se online nastava u jednoj od većih županija, učenici od ponedjeljka u klupama

‘Želimo da djeca idu u školi, ali moramo pokušati suzbiti četvrti val’

No, objasnio je kako će ostanak učenika u školama ovisiti i o epidemiološkoj situaciji.

– Naravno da želimo da djeca idu u školu što je više moguće, ali ćemo morat gledat tako da pokušamo suzbiti što je više četvrti val, izjavio je Plenković.

Plenković o online nastavi: ‘Naravno da želimo da djeca idu u školu što je više moguće, ali…’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap