Pretraga

Početak emitiranja novog studentskog radija otvorio 11. ‘Hear Me’

A- A+

Predstavnici studentskih radija iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore i Makedonije okupili su se u Osijeku na 11. Hear me- seminaru studentskih radija, a otvaranje seminara obilježio je početak emitiranja novog osječkog radija- Studentski radio UNIOS.

Izdvojeni članak

[Veliki odmor] Na Radio Studentu pričamo o razmjeni srednjoškolaca

‘Jačanje uloge građana u medijskom prostoru’ moto je pod kojim se u Osijeku, 15. i 16. svibnja, održao 11. Hear me- seminar studentskih radija.
Predstavnici studentskih radija ili emisija iz Dubrovnika, Zagreba, Rijeke, Ljubljane, Maribora, Mostara, Podgorice, Skopja, Slavonskog Broda i Osijeka, njih ukupno 37, tako su imali su priliku slušati i raspravljati o temama poput kulture mira, uloge građana u medijskom prostoru ili civilnom društvu i demokraciji.

– Tijekom seminara održat ćemo radionice u kojima se građane osvještava o ulozi i mogućnostima koje im pružaju neovisni mediji, te primjerima iz prakse potaknuti razne civilne udruge da se aktivno uključe i iskoriste radio kao platformu za komunikaciju, poručuju organizatori.

Cijeli je seminar započeo svečanim otvorenjem i početkom emitiranja Studentskog radija UNIOS, a, osim predavanja i radionica, u sklopu seminara otvorena je i izložba ‘Pogonsko gorivo- izložba povijesti osječkog rocka 70-ih i 80-ih godina’, koja je otvorena za javnost iduća dva tjedna.

– Odlično je, domaćini su nas super udomili, predavanja su zanimljiva, ekipa vrhunska. Dogovorili smo da će svi zajedno raditi emisiju. Cilj je da se povežemo, razmijenimo iskustva, a usput i da popijemo pivu, dvije, priča nam Robert Salčić sa zagrebačkog Radio Studenta.

Upravo to je i glavni cilj Hear me- ja umrežavanje, razmjena znanja i iskustava između kolega i stvaranje Mreže studentskih radija.
Inače se sam seminar održava dva puta godišnje, ovaj osječki je 11. po redu, a organizirali su ga zajedničkim snagama Studentski radio UNIOS, Odjel za kulturologiju Sveučilišta Jurja Strossmayera u Osijeku i Elektrotehnički fakultet.