Pretraga

Strava u Njemačkoj: Dvojica tinejdžera, otprije poznata policiji, organizirala prostituciju maloljetnika

A- A+

Dvojica tinejdžera u Wuppertalu, Njemačka, organizirala su prostituciju šestero mladih ljudi, među kojima jedna osoba ima svega 14 godina. Njemačka policija istražuje 18-godišnjaka i 19-godišnjaka zbog promicanja seksualnih odnosa maloljetnika i teške prisilne prostitucije. Osumnjičeni su već bili poznati policiji. Jedan od njih je u pritvoru, a drugi na slobodi.

Ilustracija: Unsplash

Njemačka policija istražuje dvojicu tinejdžera koje sumnjiči da su podvodili pet djevojaka i jednog dječaka u Wuppertalu. Prema prvim informacijama policije, protiv 18-godišnjaka i 19-godišnjaka vodi se istraga zbog promicanja seksualnih odnosa maloljetnika, podvođenja i teške prisilne prostitucije, rekao je glasnogovornik javnog tužitelja za Bild.de.

– To je nešto što nas pomalo čudi i nešto je kao novi trend. Imamo 14-godišnjakinje koje se prostituiraju same i traže svodnike jer još ne poznaju tu aktivnost jako dobro i žele pomoć, što iskorištavaju makroi. Mladi ljudi su krenuli u posao, ali je novac završio kod njih, rekao je glavni javni tužitelj Wolf-Tilman Baumert.

Dvojac otprije poznat policiji

Motivacija za maloljetnike je još nepoznata, ali mogla je biti želja za luksuznim predmetima ili rješavanjem novčanih problema. Prema izjavi policije, ukupno su se pet djevojaka i jedan mladić prostituirali, a neke od njih navodno su počele s 14 godina. Podvođenje se dogodilo barem između kolovoza 2022. i siječnja 2023.

U najmanje jednom slučaju na djevojku je vršen pritisak da ne odustane. Baumert je dodao da su dvojica osumnjičenika otprije poznata policiji te da su i prije ‘bili uključeni u kaznene postupke’. Od 2017. godine obojica su bili dio tzv. bande Gucci Gang i pretukli su umirovljenika u Wuppertalu. Muškarac je od zadobivenih ozljeda kasnije preminuo u bolnici.

Izdvojeni članak
plagijat ilustracija

Još jedna njemačka ministrica dala ostavku zbog sumnje na plagijat: Kod nas je to i dalje nestvarno

Jedan makro u pritvoru, drugi na slobodi

Gotovo sav novac od prostitucije završio je kod osumnjičenih, a mladi koji su se podvodili od toga su dobivali samo džeparac. Također se navodi da su osumnjičenici birali lokacije. Osim apartmana, mjesta zbivanja uglavnom su bili hoteli.

– Sada imamo mnogo hotela u kojima gotovo da i nema vidljivog osoblja. I više nema kontrole tko zapravo dobiva sobe. Tada vam je više-manje potrebna samo EC kartica da je rezervirate i dobijete, rekao je Baumert.

Baumert je rekao kako istraga još nije dovršena, a trenutno znaju da je jedan od dvojice osumnjičenih makroa u pritvoru zbog drugih optužbi. Kazao je da je drugi na slobodi.